Dej | |
200 g mel | |
2 spsk flormelis | |
120 g koldt smør | |
Ca. 3 spsk vand | |
Rabarber | |
280 g rabarber | |
Saften fra 1 appelsin | |
50 g rørsukker | |
Creme | |
1 vaniljestang | |
30 g sukker | |
2 æggeblommer | |
10 g majsstivelse | |
2 dl mælk | |
1 dl fløde |
1 Færdig | FørstMel og flormelis blandes sammen. Smørret skæres i små tern og smuldres i melet, indtil det har en grynet konsistens. Tilsæt vandet og ælt kort sammen til en dej. Stil på køl i mindst 4 timer – gerne natten over. Blindbages i en tærteform på 25 cm i diameter i ca. 15-20 minutter ved 200 °C. |
2 Færdig | DerefterRabarberne skæres ud i mindre stykker, kommes i et fad og pensles med appelsinsaft og sukker. Bages ved 180 °C i 10 minutter, til de er møre, men stadig holder formen. |
3 Færdig | OgFlæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med sukkeret. Sukker, æg og majsstivelse blandes godt sammen. Mælken og vaniljestangen bringes i kog. Tag stangen op og kom æggeblandingen i. Varm det op og tag det af varmen, når det tykner. Sæt på køl. |
4 Færdig | Til sidstPisk fløde og bland det med den kolde creme. Kom cremen i bunden af den afkølede tærtedej og top med rabarber – du vælger selv, hvor kunstnerisk det skal være. Pynt evt. med rød skovsyre og mynte. |