Tærte med bagt rabarber

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Dej
200 g mel
2 spsk flormelis
120 g koldt smør
Ca. 3 spsk vand
Rabarber
280 g rabarber
Saften fra 1 appelsin
50 g rørsukker
Creme
1 vaniljestang
30 g sukker
2 æggeblommer
10 g majsstivelse
2 dl mælk
1 dl fløde

Tærte med bagt rabarber

Opskrifter og foto: Søren Staun Petersen fra bogen 'Rabarber'

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Mel og flormelis blandes sammen. Smørret skæres i små tern og smuldres i melet, indtil det har en grynet konsistens. Tilsæt vandet og ælt kort sammen til en dej. Stil på køl i mindst 4 timer – gerne natten over. Blindbages i en tærteform på 25 cm i diameter i ca. 15-20 minutter ved 200 °C.

2
Færdig

Derefter

Rabarberne skæres ud i mindre stykker, kommes i et fad og pensles med appelsinsaft og sukker. Bages ved 180 °C i 10 minutter, til de er møre, men stadig holder formen.

3
Færdig

Og

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med sukkeret. Sukker, æg og majsstivelse blandes godt sammen. Mælken og vaniljestangen bringes i kog. Tag stangen op og kom æggeblandingen i. Varm det op og tag det af varmen, når det tykner. Sæt på køl.

4
Færdig

Til sidst

Pisk fløde og bland det med den kolde creme. Kom cremen i bunden af den afkølede tærtedej og top med rabarber – du vælger selv, hvor kunstnerisk det skal være. Pynt evt. med rød skovsyre og mynte.

previous
Forårskartoffelsalat
next
Rabarbercrumble

Add Your Comment