300 g slethvarfileter | |
2 dl vand | |
2 dl risvineddike | |
1 dl sukker | |
6 store gulerødder | |
150 g blandede shitakesvampe og bøgehatte | |
2 spsk ristet sesamolie | |
1 spsk yuzusaft | |
2 spsk hvid sesam | |
1 potte rødsyre | |
Stegeolie | |
2 spsk svampesoja |
1 Færdig | FørstStart med at skære slethvarfileterne ud i mundrette stykker. Drys dem med salt, og sæt dem på køl nogle timer. Kog vand, eddike og sukker op. Køl det ned. Tilsæt fisken til den kolde syltelage, og lad den marinere nogle timer. |
2 Færdig | DerefterSæt en gryde med vand i kog. Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem helt møre i vandet, sigt vandet fra, så snart de er møre. Blend dem til en puré, mens de er varme. Smag puréen til med sesamolien og yuzusaften. Klip den røde syre ud, og hold den i køleskabet. |
3 Færdig | OgRengør svampene, hvis der er jord på. Varm en pande godt op, og rist den hvide sesam hurtigt. Fjern nu sesamen fra panden, og tilsæt lidt olie. Steg svampene ved høj varme nogle minutter. Tilsæt sojaen, og glasér svampene i den. |
4 Færdig | Til sidstTag fisken op af syltelagen, og dryp den helt fri for lage. Krydr eventuelt med lidt salt, hvis det er nødvendigt. Servér fisken med den lune puré og de glaserede svampe. Drys med ristet sesam og til sidst rødsyre. |