Syltet kål, kylling, urter og kartofler

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 stor økologisk kylling
500 g små, nye kartofler
1 spidskål
3 dl hyldeblomsteddike
3 dl vand
3 dl sukker
1 kvist laurbær
50 g høost
1 bakke karse
1 potte syre
1 potte blød timian
3 pærer
2 kviste timian
2 spsk olivenolie
5 dl hønsefond
70 g smør
2 spsk sennep
1 citron
Salt og peber

Syltet kål, kylling, urter og kartofler

Af: Marcus Lund Sandemann / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Rengør spidskålen. Snit den fint. Kog eddike, vand og sukker op. Hæld det over kålen, og lad det sylte i nogle timer. Skræl pærerne, og pak dem i folie med lidt olie og timian. Tænd ovnen på 200 grader, og bag dem i 20 minutter. Tag dem ud og lad dem trække. Pak dem ud, og skær dem ud i kvarte. Pak dem ind i sølvpapir igen, så de holder sig lune. Sæt kyllingen ind, og steg den i en time.

2
Færdig

Derefter

Rens kartoflerne, og kog dem kort. De skal blot op og koge. Herefter slukker du og lader dem trække færdig. Når de er kølet ned, halveres de. Mariner dem i olivenolie, salt og peber. Varm hønsefonden op, og lad den småkoge med de friske laurbær. Tag laurbærbladene op. Tilsæt senneppen og smørret. Blend igennem, og smag til med salt og peber.

3
Færdig

Til sidst

Når kyllingen er færdig, deles den i bryst og lår. Fordel kødet på tallerkner med den syltede kål, de små kartofler, de bagte pærer, riv høost over, og giv et par skefulde sauce. Drys med urterne, og spis.

previous
Rå laks, brombær, salat og hasselnødder
next
Kalveskank, brombær og syre

Add Your Comment