Svinenakke, græskar, nye løg og kaffe

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 kg økologisk svinenakke
1 l æblecider
1 stor hvedeøl
3 dl mandelolie
12 nye, spæde løg
2 dl stærk espresso
Salt og peber
200 g græskarkerner
3 spsk græskarkerneolie
1 spsk piripiri-chili
1 spsk olivenolie af høj kvalitet
100 g Havgus-ost
1 græskar
2 spsk svampesoja

Svinenakke, græskar, nye løg og kaffe

Af: Marcus Lund Sandemann / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Sæt ovnen på 150 grader. Braiser svinenakken i cider, øl og mandelolie i cirka 3 timer, eller til den er mør. Den skal ikke være for mør, så den bliver trævlet. Når svinenakken er mør, køles den ned i væsken. Skær koteletter af den, når den er kølet ned.

2
Færdig

Derefter

Flæk græskarret, og læg det med skærefladen nedad. Bag i 35 minutter, til det er mørt. Køl det ned, og fjern skrællen. Blend til en glat puré med piripiri-chilipulveret. Tilsæt lidt mandelolie, hvis den er for tør.

3
Færdig

Til sidst

Rens de nye løg grundigt for jord. Flæk på langs, og steg med skærefladen nedad. Steg dem, til de har fået en flot gylden farve. Imens varmer du svinekødet op i kaffe, græskarkerneolie, soja og mandelolie. Flå kødet i rustikke stykker, og brug væsken som sauce. Kog den lidt ind, eller brug den, som den er. Smag til med syre eller salt efter behov. Server med pureen, saltede græskarkerner, løg og Havgus-ost.

previous
Byggrød med muslinger og græskar
next
Bagte blommer med karamel og müsli

Add Your Comment