1 kg økologisk svinenakke | |
1 l æblecider | |
1 stor hvedeøl | |
3 dl mandelolie | |
12 nye, spæde løg | |
2 dl stærk espresso | |
Salt og peber | |
200 g græskarkerner | |
3 spsk græskarkerneolie | |
1 spsk piripiri-chili | |
1 spsk olivenolie af høj kvalitet | |
100 g Havgus-ost | |
1 græskar | |
2 spsk svampesoja |
1 Færdig | FørstSæt ovnen på 150 grader. Braiser svinenakken i cider, øl og mandelolie i cirka 3 timer, eller til den er mør. Den skal ikke være for mør, så den bliver trævlet. Når svinenakken er mør, køles den ned i væsken. Skær koteletter af den, når den er kølet ned. |
2 Færdig | DerefterFlæk græskarret, og læg det med skærefladen nedad. Bag i 35 minutter, til det er mørt. Køl det ned, og fjern skrællen. Blend til en glat puré med piripiri-chilipulveret. Tilsæt lidt mandelolie, hvis den er for tør. |
3 Færdig | Til sidstRens de nye løg grundigt for jord. Flæk på langs, og steg med skærefladen nedad. Steg dem, til de har fået en flot gylden farve. Imens varmer du svinekødet op i kaffe, græskarkerneolie, soja og mandelolie. Flå kødet i rustikke stykker, og brug væsken som sauce. Kog den lidt ind, eller brug den, som den er. Smag til med syre eller salt efter behov. Server med pureen, saltede græskarkerner, løg og Havgus-ost. |