Pastinak/æblemos | |
5 dl pastinakker, skrællet og skåret i tynde skiver | |
2 1⁄2 dl Granny Smith-æbler, skrællet og skåret i skiver | |
1 1⁄4 dl skalotteløg, i tynde skiver | |
3⁄4 dl hvidløg, i tynde skiver | |
1 1⁄4 dl fløde | |
1 laurbærblad | |
Grøntsagsbouillon | |
Salt og peber | |
Pocheret endivie/raddichiosalat | |
3 stk. endiviesalat, skåret i halve på langs | |
2 1⁄2 dl appelsinsaft | |
3⁄4 dl citronsaft | |
3⁄4 dl sirup | |
1⁄2 tsk salt | |
1 1⁄4 dl verjus eller æblecider | |
Skal af en halv citron | |
Skal af en halv appelsin | |
1 kvist timian | |
1 laurbærblad | |
Bulgur | |
2 1⁄2 dl bulgur | |
5 dl vand | |
1 kvist timian | |
1 kvist rosmarin | |
1 fed hvidløg | |
Salt og peber efter smag | |
Svinekoteletter | |
6 svinekoteletter, 150-200 g hver | |
2 spsk smør | |
2 fed hvidløg | |
2 kviste timian | |
Tilbehør | |
1 Granny Smith-æble, skåret i tern | |
1 pastinak, skåret i tern | |
4 spsk bacon, stegt og skåret i tern | |
2 spsk pekannødder, ristede |
1 Færdig | Pastinak/æblemos1. I en mellemstor kasserolle bruner du skalotteløg og hvidløg på lav-medium varme i 5 minutter. Tilsæt pastinakker, og fortsæt med at brune, indtil pastinakker er møre. 2. Tilsæt æbler, laurbærblade og grøntsagsbouillon, indtil ingredienserne er dækket. 3. Når pastinakkerne er kogt igennem, putter du blandingen i en blender. Blend med fløden indtil mosen er jævn, og si den herefter gennem en finmasket si. 4. Smag til med salt og peber. |
2 Færdig | Pocheret endivie/raddichiosalat1. Bland alle væskerne i en saucegryde, og bring dem til at simre. 2. Fjern væsken fra varmen, og tilsæt citron- og appelsinskal, timian og laurbærblad. Lad det stå i 10 minutter, og si derefter væsken tilbage i saucegryden. 3. Tænd for svag varme, tilsæt endiviesalaten til væsken, og pocher i 12 minutter. 4. Fjern endiviesalaten fra væsken, og kom den på en pande med en lille smule af væsken. Dæk til med låg eller sølvpapir, og stil til side. |
3 Færdig | Bulgur1. Bring vandet i kog med timian, rosmarin og hvidløg. 2. Placér bulguren i en stor skål. Si den varme væske i skålen, indtil bulguren er dækket. Lad det stå, indtil bulguren har absorberet væsken. Det tager cirka 10 minutter. 3. Smag til med salt og peber. |
4 Færdig | Svinekoteletter1. Kom koteletterne i en stor sauterpande ved mellemhøj varme ad to omgange, og steg dem 2-3 minutter på hver side. 2. Tilsæt smør, hvidløg og timian på panden. Ved hjælp af en ske hælder du jævnligt det smeltede smør over koteletterne på begge sider. 3. Færdigsteg koteletterne i ovnen ved 150 grader, indtil den indre temperatur når 60 grader. Det tager omkring 2-3 minutter. 4. Lad koteletterne hvile i 6-7 minutter før servering. |
5 Færdig | Tilbehør1. Varm din pastinak-/ æblemos op i en lille saucegryde over svag- medium varme. 2. I en mellemstor skål blandes bulgur med bacon og pastinak. 3. Tilsæt den varme puré til bulgurblandingen, og bland forsigtigt. 4. Anret bulgurblandingen på en tallerken, top af med varm, braiseret endiviesalat og koteletter. 5. Pynt tallerkenen med pekannødder og æbler i tern. |