Svampetoast med solbær og cremefraiche

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Brød
4 skiver daggammelt, luftigt hvedebrød
Lidt olivenolie til stegning
Ristede svampe
400 g blandede svampe, fx kantarel, karljohan, bøgehat etc.
2 spsk olivenolie
3 spsk smør
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
Bladene af 5 kviste citrontimian
1 dl meget finthakket persille
2-3 spsk citronsaft
Havsalt og friskkværnet peber
Syltede solbær
3 spsk honning
1 spsk balsamico
3 stilke timian
2 dl solbær
Servering
2 dl cremefraiche 38%
Skal af 1 øko-citron
1 håndfuld små skud af hjulkrone, timianblomster eller morgenfrue
Havsalt og friskkværnet peber

Svampetoast med solbær og cremefraiche

Af: Adam Aamann / Foto: Columbus Leth

Solbær er et vidunderligt smagfuldt bær med stor kompleksitet og aroma. Jeg bruger solbær lige ofte i det salte som det søde køkken – begge steder kan solbærret bidrage med en skarp sursød balance. I det søde køkken fungerer bærrene fremragende med dybe smage fra chokolade, karamel eller til smørtunge kager, og i det salte køkken kan solbær fungere overraskende godt i samspil med umami-smagende retter som her, hvor de er som skabt til at bidrage med kontrastfyldt syre til den fede svampetoast.

Sådan gør du

1
Færdig

Syltede solbær

Kog honning, balsamico og timian i en gryde og kom derefter solbærrene i. Vend rundt i 15 sekunder og tag gryden af blusset. Kom solbærrene i en skål, til de skal bruges.

2
Færdig

Brød

Pensl brødskiverne med lidt olivenolie og grill brødene på en grillpande, til de er sprøde med grillstriber på ydersiden, men stadig er bløde i midten.

3
Færdig

Ristede svampe

Rens svampene og skær dem i store mundrette stykker. Varm en tung jernpande godt op, steg svampene ved høj varme i olivenolie og krydr med salt og peber undervejs. Når svampene har fået stegeflade og er faldet lidt sammen, tilsættes smør, skalotteløg, hvidløg og timian. Lad det stege med i ca. 1-2 minutter, tilsæt persille og smag til sidst til med citronsaft, salt og peber.

4
Færdig

Servering

Kom cremefraichen i en skål og pisk den fast og luftig med et piskeris – det tager kun et øjeblik. Smag til med revet citronskal, salt og peber. Fordel de ristede svampe med saften fra panden på de grillede brød, kom de syltede solbær på og form, med en ske dyppet i varmt vand, kugler af den piskede cremefraiche øverst. Drys til sidst med citrontimianskud og lidt spiselige blomster fra haven og server straks.

previous
Løgtærte
next
Nudelsalat med asparges og miso

Add Your Comment