Svampesauce

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

400 g faste svampe (kantarel, karljohan, markchampignon, portobello osv.)
Olivenolie
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 - 2 cherrytomater
1 lille dusk bredbladet persille, stilke og blade
1 dl balsamicoeddike
1 dl rødvin
1 laurbærblad
1 dusk timan bundet med kødsnor, så du kan fiske den op igen
1/2 liter piskefløde
30 g blåskimmelost
Peber og soja

Svampesauce

Af: Gorm Wisweh / Foto: PR / Fra bogen: SOVS

– Enhver samlers yndlingssauce
Jeg har brugt rigtigt, rigtigt mange år på at perfektionere min svampesauce. Jeg er ikke engang sikker på, at den er helt færdig. Den skal gå i arv til ungerne, som skal gøre den endnu bedre. Gå i arv gør også de hemmelige steder, hvor jeg finder svampene. Dette er mit øjebliksbillede på en svampesauce.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Rens svampene, og skær dem i 2 x 2 cm tern.

2
Færdig

DEREFTER

Hæld lidt olivenolie i en god rummelig gryde, og varm den godt op.

3
Færdig

OG

Steg svampene ved hård varme, så de bliver gyldne og flotte.

4
Færdig

OG

Tilsæt finthakkede skalotteløg, hvidløg i skiver, grofthakkede cherrytomater og hakkede persillestilke, og varm det hele igennem for fuld hammer i 30 sekunder.

5
Færdig

OG

Tilsæt eddike, og lad den koge væk.

6
Færdig

OG

Tilsæt så rødvin, laurbærblad og timian, og lad vinen koge ind til 1/3.

7
Færdig

OG

Tilsæt fløde, og lad det koge, til det tykner.

8
Færdig

OG

Smag til med blåskimmel, peber og soja.

9
Færdig

TIL SIDST

Soja er mit seneste trick til at trække svampenes umami endnu mere frem og samtidig farve saucen lidt.

previous
Spicy svampelasagne
next
Bearnaise – kongen over dem alle

Add Your Comment