SUPERMØRE COURGETTER MED HARISSA OG CITRON

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Til 4 personer
¾ dl olivenolie
6 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
1 spsk rosenharissa
1 rød chili, finthakket
1/2 saltet citron, finthakket, tjekket for kerner (10 g)
1½ spsk citronsaft
1 kg courgetter, skåret i tynde skiver
10 g basilikumblade, revet i mindre stykker
salt

SUPERMØRE COURGETTER MED HARISSA OG CITRON

Af: Yotam Ottolenghi & Ixta Belfrage / Foto: Jonathan Lovekin

Courgetter er ikke ligefrem omdiskuterede, men der er mange, der har et noget lunkent forhold til dem, heriblandt desværre to af vores testkøkkenkolleger. Årsagen er formodentlig courgetternes store vandindhold, der har det med at gøre dem, tja, vandede. Det er der masser, man kan gøre ved – tænk bare på stegning og grilning – men her udnytter vi faktisk vandindholdet i stedet for og lader courgetterne simre i deres egen saft, så de bliver supermøre, hvorefter vi giver dem et langt smagsbad sammen med en gang stegt hvidløg (og undervejs i processen fik vi faktisk omvendt vores to courgetteskeptikere, kan vi glade meddele).

Courgetterne er supergode varme, men de bliver endnu bedre, hvis de får lov at køle af i 15 minutter eller deromkring, eller endda ved stuetemperatur, hvor smagsnuancerne virkelig har fået tid til at lære hinanden at kende. Tilbered dem dagen i forvejen, hvis du vil være på forkant – bare vent med at tilsætte basilikum til lige inden servering.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Varm olie og hvidløg op ved middelhøj varme i en stor slip let-sauterpande. Steg hvidløgene i 4 minutter under hyppig omrøring, til de er møre og gyldne og dufter dejligt. De skal endelig ikke blive brune eller sprøde, så skru om nødvendigt ned for varmen. Tag 3 spsk olie og ca. halvdelen af hvidløgene fra, og vend begge dele med harissa, chili, saltet citron og citronsaft i en lille skål. Stil blandingen til side.

2
Færdig

TIL SIDST

Stil panden tilbage på komfuret, og tilføj courgetterne og 1¼ tsk salt. Lad dem småstege i 18 minutter under hyppig omrøring, til de er meget møre, men stadig holder faconen nogenlunde (de skal ikke brunes, så skru om nødvendigt ned for varmen). Vend halvdelen af basilikummen i, og anret courgetterne på et fad. Dryp harissablandingen over. Lad courgetterne trække i 15 minutter, drys så med et nip salt og resten af basilikummen, og server dem.

previous
PORTOBELLOBØFFER MED BUTTERBEANMOS
next
RØDBEDESALAT MED APPELSIN, GEDEOST OG VALNØDDER

Add Your Comment