Sunde æblemuffin-fugle

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

300 g yoghurt naturel
100 g store havregryn
2 æg
2 æbler
1 dl rapsolie
200 g fint fuldkornsmel
5 spsk brun farin
4 tsk bagepulver
2 tsk stødt kanel
1/2 tsk muskatnød
1/2 tsk salt
Rosiner
Til pynt
Rosiner
Æblebåde
Mandelflager

Sunde æblemuffin-fugle

Tekst & foto: Ida Skivenes

Har du nogensinde tænkt på, hvor meget sjovere dit barn vil synes, det er at spise, hvis du pakker det hele lidt festligt ind? Ida Skivenes har været i køkkenet og kreeret en børnevenlig efterårsret til os.

Ida Skivenes er en norsk madentusiast, -kunstner og -blogger, der bor i Oslo. Hendes mad har sundhed, kreativitet og humør som om- drejningspunkt, og du kan enten følge hende på idafrosk.com eller på hendes Instagram, hvor hendes brugernavn er idafrosk.com Vi anbefaler, at du gør det. Det er både sjovt og forfriskende.

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Forvarm en ovn til 190 grader.

2
Færdig

Derefter

Bland yoghurt og havregryn sammen, og lad det hvile i cirka 10 minutter.

3
Færdig

Og

Riv æblerne (gerne med skræl), og bland dem sammen med æggene og olien i en skål.

4
Færdig

Og

Rør yoghurtblandingen sammen med æbleblandingen.

5
Færdig

Og

Bland alle de tørre ingredienser - mel, sukker, bagepulver, krydderier og rosiner - i en anden skål. Miks så den ”våde” og den ”tørre” blanding forsigtigt sammen.

6
Færdig

Og

Hæld dejen i muffinforme, og lav øjne af rosinerne, næb af mandelflagerne og vinger af æblebådene.

7
Færdig

Til sidst

Bag dine muffins i cirka 25 minutter, til de er gyldne.

previous
Bagt knoldselleri med gedeost, timian og akaciehonning
next
Røget lakselinguine

Add Your Comment