Kød | |
3-400 g kyllingekød (Uden ben, gerne lårkød) | |
Lidt olie til stegning | |
2 spsk soja | |
1 spsk. honning | |
Lidt cayennepeber | |
Saft af ½-1 lime | |
Dip | |
1/2 dl Limesaft | |
1/2 dl Fiskesauce | |
1/2 dl Koldt vand | |
1 tsk. sukker | |
1 tsk. finthakket (stærk) Chili | |
Lidt hakket koriander | |
Grønt | |
1 lille bundt mynte | |
1 bundt koriander | |
½ icebergsalat | |
1 agurk | |
2 avocadoer | |
1 grøn chili | |
Limesaft | |
Desuden | |
Rispapir | |
Ekstra lime |
1 Færdig | FØRSTStart med at skære kødet i strimler, og rist det gyldent i olie på en varm pande. Tilsæt soja, honning og cayennepeber efter smag, og lad det koge op. Smag til med lime, og tag det hele af varmen. |
2 Færdig | DEREFTERRør en dip af lime, fiskesauce, vand, sukker, chili og koriander. |
3 Færdig | OGAnret bundter af krydderurter, groft plukket salat, agurk i tynde stave, avocado og chili i skiver på et stort fad eller flere mindre. Dryp med lidt limesaft. |
4 Færdig | OGSæt kød, grønt og ekstra lime på bordet sammen med rispapir og et fad med koldt vand. |
5 Færdig | OGRispapiret skal bare ligge i koldt vand i 15-25 sekunder for at blive blødt og til at arbejde med. |
6 Færdig | TIL SIDSTLav ruller ved bordet, dyp i dippen og nyd. Tip: Erstat eventuelt kyllingen med store svampe. Steg med marinade og det hele. Det er et superlækkert vegetarisk alternativ. |