Summerrolls med spicy kylling

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Kød
3-400 g kyllingekød (Uden ben, gerne lårkød)
Lidt olie til stegning
2 spsk soja
1 spsk. honning
Lidt cayennepeber
Saft af ½-1 lime
Dip
1/2 dl Limesaft
1/2 dl Fiskesauce
1/2 dl Koldt vand
1 tsk. sukker
1 tsk. finthakket (stærk) Chili
Lidt hakket koriander
Grønt
1 lille bundt mynte
1 bundt koriander
½ icebergsalat
1 agurk
2 avocadoer
1 grøn chili
Limesaft
Desuden
Rispapir
Ekstra lime

Summerrolls med spicy kylling

Af: Louisa Lorang / Fra bogen: Asian Style / Foto: Anders Schønnemann

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Start med at skære kødet i strimler, og rist det gyldent i olie på en varm pande. Tilsæt soja, honning og cayennepeber efter smag, og lad det koge op. Smag til med lime, og tag det hele af varmen.

2
Færdig

DEREFTER

Rør en dip af lime, fiskesauce, vand, sukker, chili og koriander.

3
Færdig

OG

Anret bundter af krydderurter, groft plukket salat, agurk i tynde stave, avocado og chili i skiver på et stort fad eller flere mindre. Dryp med lidt limesaft.

4
Færdig

OG

Sæt kød, grønt og ekstra lime på bordet sammen med rispapir og et fad med koldt vand.

5
Færdig

OG

Rispapiret skal bare ligge i koldt vand i 15-25 sekunder for at blive blødt og til at arbejde med.

6
Færdig

TIL SIDST

Lav ruller ved bordet, dyp i dippen og nyd. Tip: Erstat eventuelt kyllingen med store svampe. Steg med marinade og det hele. Det er et superlækkert vegetarisk alternativ.

previous
Tom Kha Gai
next
Wontons i chilisauce

Add Your Comment