Stegt torsk med gulerødder, tang og yoghurt

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

800 g frisk, fast torsk
8 økologiske gulerødder
4 dl yoghurt
200 g tangsalat
1 spsk honning
1 citron
Olivenolie
Salt
Peber

Stegt torsk med gulerødder, tang og yoghurt

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Skær torsken ud i fire stykker, og sæt dem på køl.

2
Færdig

Derefter

Gulerødderne skrælles og skæres ud i stænger, så der bliver cirka 6–8 stænger ud af en gulerod. Varm en pande godt op, så den næsten ryger. Steg gulerødderne på den tørre pande med skæresiden nedad til at starte med, så de får lidt farve og begynder at dufte.

3
Færdig

Og

Sæt en anden pande over. Når den er rygende varm, tilsætter du olivenolien og steger fisken. Steg den helt gylden på den ene side. Derefter skal den kun have 30–45 sekunder på den anden side.

4
Færdig

Og

Når gulerødderne har fået farve på den ene side, rystes panden. Lidt olie og honning tilsættes. Panden må ikke være for varm på dette tidspunkt, for så brænder honningen på. Krydr gulerødderne med salt og peber.

5
Færdig

Til sidst

Yoghurten anrettes på en flad tallerken med lidt salt peber og citronskal. Fisken lægges ovenpå eller ved siden af. Gulerødderne lægges ved, og tangsalaten anrettes hen over.

previous
Pocheret torsk med brunet blomkålpuré, bagt porre i sprød dej og dild
next
Bagt torsk med tomatrisotto

Add Your Comment