• Home
  • Dansk
  • Stegt kulmule med kantarelsovs og ærter
Stegt kulmule med kantarelsovs og ærter

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 filetside kulmule med skind
Læsøsalt og friskkværnet peber
30 g smør
Ca. 200 g kantareller
1 Læsø-skalotteløg
5-6 kviste timian
1 dl piskefløde
½ l ærter til at bælge

Stegt kulmule med kantarelsovs og ærter

Af: Helle Brønnum Carlsen / Foto: John Bendtsen

Kulmulener en fantastisk god fisk at arbejde med, når du gerne vil hente smagen ind fra andre friske ingredienser. Den er god at stege, og dens skind er lige til at stege sprødt. Kødet er magert og hvidt, og selv om det er meget mildt i smagen, er der alligevel en god grundsmag af fiskeumami, som matcher blandt andet svampe eller soja rigtig godt. Da vi også har masser af svampe på Læsø – især kantareller – laver vi tit en stegt kulmulefilet med kantareller i fløde og friske, søde grønne ærter, vi lige selv har bælget.

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Del kulmulen i 3-4 stykker. Drys begge sider med salt og peber. Kom smør på panden og lad det bruse op og blive lysebrunt. Kom kulmulestykkerne på panden med skindsiden nedad og steg i ca. 4 minutter, til skindet er lysebrunt. Vend fisken og steg i 1 minut på den anden side.

2
Færdig

Til sidst

Børst kantarellerne fri for jord, del evt. de største i halve, pil og hak skalotteløget og pil bladene af timiankvistene. Tag fisken op af panden og kom løg, svampe og timian i samme pande. Steg ved kraftig varme, til det bruner, og hæld piskefløde ved. Smag til med salt og peber. Anret fisken med svampene og drys med friskbælgede ærter.

previous
Wannabe-smøreost helt uden mælk
next
Grillet lammemørbrad med krydderurte-crust, grillede kartofler og løg

Add Your Comment