1 kg renset hjortekrone | |
1 hokkaidogræskar | |
5 skalotteløg | |
1 håndfuld timian | |
3 fed hvidløg | |
300 g skyllede jordskokker | |
Lidt solsikkeolie | |
300 g skyllet purpurkål eller grønkål | |
God olivenolie og balsamico | |
Salt og peber |
1 Færdig | FørstSkær græskarret fri for skal og indmad. Snit det i både af 2 centimeters tykkelse, og vend dem med timian, hvidløg, olivenolie, salt, peber og 4 skalotteløg skåret i kvarte. Bag det i ovnen ved 200 grader i 20 minutter. |
2 Færdig | DerefterJordskokkerne skæres tyndt på et mandolinjern og friteres i solsikkeolien, til de opnår en gylden farve. Læg dem på et stykke fedtsugende papir, og drys med salt. |
3 Færdig | OgSkær hjortekronen ud i ”chops” - der skal gerne være cirka 3 per person. Stykkerne steges af i olivenolie i cirka 2 minutter på hver side, så de bliver rosa. |
4 Færdig | Til sidstVend kålen med hakket skalotteløg, olivenolie, balsamico, salt og peber. Servér retten med et glas kraftig rødvin. |