• Home
  • Dansk
  • Stegt hjortekrone med ristet græskar, purpurkålsalat og friterede jordskokker
Stegt hjortekrone med ristet græskar, purpurkålsalat og friterede jordskokker

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 kg renset hjortekrone
1 hokkaidogræskar
5 skalotteløg
1 håndfuld timian
3 fed hvidløg
300 g skyllede jordskokker
Lidt solsikkeolie
300 g skyllet purpurkål eller grønkål
God olivenolie og balsamico
Salt og peber

Stegt hjortekrone med ristet græskar, purpurkålsalat og friterede jordskokker

Af: Danny Christensen / Foto: Danny Christensen & Rasmus Linaa - danoirNYC.com

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Skær græskarret fri for skal og indmad. Snit det i både af 2 centimeters tykkelse, og vend dem med timian, hvidløg, olivenolie, salt, peber og 4 skalotteløg skåret i kvarte. Bag det i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.

2
Færdig

Derefter

Jordskokkerne skæres tyndt på et mandolinjern og friteres i solsikkeolien, til de opnår en gylden farve. Læg dem på et stykke fedtsugende papir, og drys med salt.

3
Færdig

Og

Skær hjortekronen ud i ”chops” - der skal gerne være cirka 3 per person. Stykkerne steges af i olivenolie i cirka 2 minutter på hver side, så de bliver rosa.

4
Færdig

Til sidst

Vend kålen med hakket skalotteløg, olivenolie, balsamico, salt og peber. Servér retten med et glas kraftig rødvin.

previous
Helstegt hjortekølle med æble/selleripuré, glaserede kastanjer og hjemmesyltede majroer
next
Strangas’ fondantopskrift

Add Your Comment