• Home
  • Hovedret
  • Stegt andebryst med syltede løg, selleri, hasselnødder og osteblanquettesauce af Grana Padano
Stegt andebryst med syltede løg, selleri, hasselnødder og osteblanquettesauce af Grana Padano

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 stk Andebryster
150 g Perleløg
1,5 dl Lagereddike
150 g Sukker
1 stk. Knoldselleri
3 dl Piskefløde
3 dl Sødmælk
1-2 skefulde Æbleeddike
100 g Hasselnødder
2,5 dl Kyllingefond
250 g Saltet smør
75 g Crème fraîche 38%
4 stk. Æggeblommer
150 g Grana Padano
1 fed Hvidløg
1-2 kviste Timian
Havsalt

Stegt andebryst med syltede løg, selleri, hasselnødder og osteblanquettesauce af Grana Padano

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Skær bunden af perleløgene og blancher dem i saltet vand til de er let møre. ’Smut’ dem herefter ud af deres yderste skal og overhæld dem med en varm klassisk mormorsyltelage (1/3 vand, lageredike og sukker). Når de har syltet et stykke tid, deles de på midten.

2
Færdig

DEREFTER

Hasselnødder ristes gyldne i ovn og deles på midten.

3
Færdig

OG

Sellerien fraskæres skallen og skæres i mindre stykker. Kog dem herefter i halvt fløde og halvt mælk til det er helt mørt, og blend herefter til lind puré. Smag til med salt, æbleeddike og lidt brunet smør. Kom evt. på en sprøjteflaske eller sprøjtepose.

4
Færdig

OG

Soigner andebryster, rids dem I skindet, salt og kom den på en kold pande med skindsiden nedad. Tænd på ca. 75% af fuldt blus og hold øje med skindsiden. Når den er gylden og ensartet stegt over hele fladen, vendes brysterne og der skrues ned for varmen til ca. 30-40 % af fuldt blus. Når det er ved at være tilberedt færdigt kommer en god klat smør på panden, sammen med hvidløg og timian. Kort herefter tages de af varmen, og skal herefter hvile i ca. 15 minutter før de skæres.

5
Færdig

OG

Kog kyllingefond og smør op, og stavblend herefter ned i en blanding af æggeblommer, crème fraîche og ost. Kom herefter massen tilbage i gryden og varm langsomt op under omrøring.

6
Færdig

OG

Ved anretning skæres brysterne i halve på langs, toppes med små toppe af selleripuré, syltede løgskaller og ristede hasselnødder.

7
Færdig

TIL SIDST

Den varme blanquettesauce hældes henover anretningen i gode store skefulde – gerne inde ved gæsten.

previous
Broccolisalat med ristede kerner og linser
next
Ovnstegte efterårsgrøntsager med ostevalle og ostefedt af Grana Padano samt vilde urter fra skov og strand

Add Your Comment