200 g brun farin | |
3 æg m/l | |
1 tsk vaniljesukker | |
180 g kagemel (eller alm. hvedemel) | |
2 tsk kanel | |
1 tsk kardemomme | |
1 tsk stødt ingefær | |
1½ tsk bagepulver | |
½ tsk natron | |
½ tsk fint salt | |
1 mellemstor squash med skræl (ca. 300 g) | |
75 g valnødder | |
fintrevet skal fra 1 økocitron | |
Cream cheesefrosting | |
150 g flormelis | |
100 g smør (stuetemp.) | |
½ tsk vaniljepasta | |
300 g flødeost |
1 Færdig | FØRSTTænd ovnen på 170 grader varmluft. |
2 Færdig | DEREFTERPisk brun farin, æg og vaniljesukker længe i en skål, til det er meget luftigt. Bland mel, kanel, kardemomme, ingefær, bagepulver og natron og sigt det i æggemassen..Tilsæt også salt og rør dejen forsigtigt sammen. |
3 Færdig | OGRiv squashen groft på et rivejern og vrid overskydende væde fra. |
4 Færdig | OGFyld dejen i en lille bradepande på ca. 25 x 30 cm, der er beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i den varme ovn i 25-30 minutter. Køl kagen af i formen. |
5 Færdig | TIL SIDSTPisk flormelis sammen med det bløde smør og vaniljepastaen i en skål. Pisk længe, til du har en luftig og meget lys cremet smørcreme. Tilsæt køleskabskold flødeost og pisk hurtigt cremen sammen. Pisk ikke for længe, for så kan cremen godt blive for blød. Smør frostingen ud over den afkølede kage. |