Speltsotto med graneddike

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 dl perlespelt
300 g blandede svampe
1 stort løg
3 fed hvidløg
Olivenolie
50 g smør
4 spsk graneddike
4 dl grøntsagsbouillon
50 g parmesan
Salt
Peber
½ fennikel
Granskud til garniture

Speltsotto med graneddike

Af: Johanne S. Bjørndahl og Julie A. Swane / Foto: Morten Holtum

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Kog spelten i rigeligt letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Perlerne må godt have lidt bid, og de skal koge færdig sammen med retten.

2
Færdig

Derefter

Sautér imens finthakket løg og hvidløg i lidt olivenolie ved lav varme sammen med salt og peber. Rens, og snit svampene fint. Skru op for blusset, og kom svampene ned til løgene sammen med smørret. Lad dem svitse, til de har taget farve.

3
Færdig

Og

Tilsæt eddike. Kom speltperlerne ned til løg og svampe. Tilsæt bouillonen lidt efter lidt, og lad retten samle sig mellem hver portion. Kom til sidst den fintsnittede fennikel og fintrevet parmesan i retten. Gem lidt fennikel til garniture. Smag til med eddike, salt og peber.

4
Færdig

Til sidst

Retten pyntes til sidst med hakket fennikel og granskud.

Tip: Server evt. sammen med bagte rodfrugter, en god dip og grøn salat.

previous
Granfromage og karamelliseret nøddebund
next
Marshmallows med gransirup

Add Your Comment