2 dl perlespelt | |
300 g blandede svampe | |
1 stort løg | |
3 fed hvidløg | |
Olivenolie | |
50 g smør | |
4 spsk graneddike | |
4 dl grøntsagsbouillon | |
50 g parmesan | |
Salt | |
Peber | |
½ fennikel | |
Granskud til garniture |
1 Færdig | FørstKog spelten i rigeligt letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Perlerne må godt have lidt bid, og de skal koge færdig sammen med retten. |
2 Færdig | DerefterSautér imens finthakket løg og hvidløg i lidt olivenolie ved lav varme sammen med salt og peber. Rens, og snit svampene fint. Skru op for blusset, og kom svampene ned til løgene sammen med smørret. Lad dem svitse, til de har taget farve. |
3 Færdig | OgTilsæt eddike. Kom speltperlerne ned til løg og svampe. Tilsæt bouillonen lidt efter lidt, og lad retten samle sig mellem hver portion. Kom til sidst den fintsnittede fennikel og fintrevet parmesan i retten. Gem lidt fennikel til garniture. Smag til med eddike, salt og peber. |
4 Færdig | Til sidstRetten pyntes til sidst med hakket fennikel og granskud. Tip: Server evt. sammen med bagte rodfrugter, en god dip og grøn salat. |