• Home
  • Efterår
  • Sorte trompetsvampe, trøffelkompot, confiteret æggeblomme, forkullet hvidløg og ostekiks af Grana Padano
Sorte trompetsvampe, trøffelkompot, confiteret æggeblomme, forkullet hvidløg og ostekiks af Grana Padano

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

800 g Sorte trompetsvampe
50 g Timian
1-2 stk. Skalotteløg
200 g Saltet smør
Sorte sommertrøfler (Tuber Uncinatum)
4 stk. Æg
2 dl Olivenolie
200 g Grana Padano
1 stk. Hvidløg
Pynt
Havsalt

Sorte trompetsvampe, trøffelkompot, confiteret æggeblomme, forkullet hvidløg og ostekiks af Grana Padano

Af: Redaktionen / Foto: PR

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Et helt hvidløg (bortset fra et enkelt fed) fraskæres bunden, og bages i ovn ved høje grader eller alternativt en microovn, til fedene er helt forkullede. Herefter køles det ned og blendes til en fin pulver.

2
Færdig

DEREFTER

Soigner alle svampene med en lille børste. Skær bunden af de store flotte, og frasorter de mindre pæne. Disse skal bruges til trøffelkompotten. De store flotte lægges til side.

3
Færdig

OG

Hak lidt skalotteløg og timian og rest af i en god klat smør. Tilsæt svamperesterne og lad det varme godt igennem. Det må gerne falden sammen. Når de er helt møre, hakkes de godt igennem og smages til med salt og hakkede rester af sorte sommertrøfler, man har gemt løbende henover efteråret.

4
Færdig

OG

Æggeblommerne skilles fra -hviderne og lægges i små ramakiner eller lignende (én blomme pr. ramakin), toppes med olivenolie og sættes i en ovn sat til 65 grader, indtil de føles faste, men stadig flydende indeni. Tag dem ud og lad dem stå i den lune olie.

5
Færdig

OG

På en silikonemåtte rives Grana Padano i et tyndt lag. Med en lille kop eller udstikker formes små cirkler. Med en fin sigte eller et stykke gaze spredes den kulsorte hvidløgspulver udover den tynde lag ost, og pladen bages nu let af, indtil osten er gylden og virker fast, uden at brænde på. De små osteoblater tages af og afkøles i lufttæt beholder.

6
Færdig

OG

Umiddelbart inden anretning ristes de flotte svampe af, først på en knaldvarm tør pande, inden der tilsættes en klat smør, en kvist timian og et fed hvidløg og ristes færdige. Smag til med salt.

Anret lidt trøffelkompot i bunden, og læg en confiteret æggeblomme ovenpå.

7
Færdig

TIL SIDST

Udenom anrettes de varme svampe i en ring, og rundt om på svampene, anrettes forskelligt syltet grønt og tørrede blomster, samt ostekiksene med forkullet hvidløg. Man kan med fordel også rive lidt ekstra frisk Grana Padano udover retten

previous
Ovnstegte efterårsgrøntsager med ostevalle og ostefedt af Grana Padano samt vilde urter fra skov og strand
next
Skyr-fuldkornsscones

Add Your Comment