4 søtungefileter | |
1 glaskål | |
500 g jordskokker | |
3 fed hvidløg | |
3 kviste timian | |
3 kviste rosmarin | |
1 spsk rørsukker | |
1 potte blød timian | |
100 g stenbiderrogn | |
2 spsk stegeolie | |
1 dl fløde | |
2-3 smørtern af 1 cm | |
Olivenolie | |
1 citron | |
1 dl hvidvin | |
3-4 persillestilke |
1 Færdig | FørstVask jordskokkerne grundigt for rester af jord. Skær dem i grove tern, og steg dem hårdt, så de får rigeligt med farve. Vær ikke bange for, de får farve. De skal være let karamelliserede. Tilsæt sukker, hvidløg, timian og rosmarin. Steg igennem yderligere 5-6 minutter. Dæk det med vand, så det går 1 centimeter over. |
2 Færdig | DerefterReducer det nu til halvdelen, eller til når bouillonen smager af jordskokker. Sigt det, og reducer yderligere, dog under svag varme. Smag saucen til med smørtern, fløde, citronsaft, salt og peber. |
3 Færdig | OgTænd ovnen på 150 grader. Bag søtungefileterne med hvidvin, lidt olivenolie og persillestilke i 5-7 minutter. Imens fisken bager, skæres glaskålen på en mandolin. Hvis du er så heldig at eje en japansk mandolin, skærer du den i lange bånd. Hvis ikke, skærer du den bare på en almindelig mandolin i tynde skiver. Marinér herefter glaskålen i olivenolie og citronsaft. |
4 Færdig | Til sidstNår fisken er færdig, tager du den ud og lader den trække i 1 minut. Imens luner du jordskoksaucen igennem og tilsætter stenbiderrognen. Læg fisken i en dyb tallerken, og hæld saucen og rognen over. Slut af med glaskålen og frisk, blød timian. Dryp lidt olivenolie på til sidst. |