500 g mel | |
375 g sukker | |
250 g svinefedt (eller 125 g svinefedt og 125 g smør) | |
2 tsk hjortetakssalt | |
Kakao |
1 Færdig | FørstÆlt alle ingredienser sammen – der skal bruges lidt armkræfter. |
2 Færdig | DerefterNår dejen er ”smidig”, deles portionen i to dele – den ene halvdel blandes med kakao. |
3 Færdig | OgTril kugler på størrelse med en femkrone og tryk en tommelfinger let ned i midten af kuglen, så den bliver lidt flad. Sæt derefter kagerne på en plade belagt med bagepapir. |
4 Færdig | OgOpvarm ovnen til 200 grader og sæt pladen midt i ovnen – og hold så øje med kagerne. Når den første kage krakelerer, skrues ovnen ned på 150 grader, og kagerne bages yderligere ca. 8 minutter – de hvide fedtkager skal være helt blege, de skal hæve under bagningen, og overfladen skal krakelere. Husk, at ovnen atter skal op på 200 grader, inden du sætter næste plade i ovnen. |
5 Færdig | Til sidstLad kagerne køle af på en bagerist. Når de er afkølet, gemmes de i tætsluttende kagedåser. |