K U G L E R | |
ren rå marcipan 220 g | |
12 g frysetørrede jordbær | |
30 g god jordbærmarmelade | |
’ L I M O G D R Y S ’ | |
30 g pasteuriseret æggehvide | |
10 g frysetørrede jordbær | |
10 g flormelis |
1 Færdig | FØRSTK U G L E R Ælt marcipan, frysetørrede jordbær og marmelade sammen til en ensartet masse. Del den i 20 lige store stykker. Tril alle stykkerne til helt runde kugler, og læg dem på bagepapir. Lad dem lufttørre utildækket ved stuetemperatur i et par timer. |
2 Færdig | DEREFTERL I M O G D R Y S Kom æggehviden i en lillebitte skål. Blend de frysetørrede jordbær og flormelis til fint støv i en minihakker, og kom det op i en anden og større skål. Dyp 2-3 rene fingre i æggehviden, og tril en kugle imellem dine hænder, så de fugter hele overfladen godt. Kom den fugtige kugle direkte op i jordbærblandingen, og vend den rundt i det med en lille ske. Fisk julekuglen op, og lad den tørre på bagepapiret. Gentag, indtil alle kuglerne er færdige, og lad dem lufttørre helt. Opbevar dem i køleskab med bagepapir imellem lagene i en beholder med tætsluttende låg i op til 2 uger. |