600 g små kartofler | |
2 ½ dl fløde | |
400 g stenbiderrogn | |
1 stor citron | |
1 potte purløg | |
Olie | |
Salt og peber |
1 Færdig | FørstRiv citronskal og pres juice af citronen. Bland begge dele i fløden og smag til med salt og peber. Sæt blandingen på køl og lad den stå natten over, så fløden tykner. |
2 Færdig | DerefterSkær tre af kartoflerne i så tynde skiver som muligt. Kog dem i saltet vand, til de er let møre (ca. 1 minut). Tag dem op og lad dem tørre på en serviet. Varm herefter lidt olie op i en gryde til 160-170 grader og friter skiverne, til de er gyldne. |
3 Færdig | Til sidstKog de resterende kartofler i saltet vand og skær dem i passende stykker. Anret kartoffelstykker med rogn, chips og purløg. Afslut med syrnet fløde på toppen. |