Små karameltærter med peanuts

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Mørdej
25 g saltede peanuts
125 g hvedemel
50 g flormelis
75 g smør
½ æg
Knas
50 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona
25 g creamy peanutbutter
15 g saltede peanuts
15 g cornflakes
Karamelliseret hvid chokoladeganache
150 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona
100 ml piskefløde
15 g glukosesirup
1 nip salt

Små karameltærter med peanuts

Af: Maja Vase, fra bogen 'Majas Kager'

Sådan gør du

1
Færdig

Mørdej

Blend de saltede peanuts til mel. Kom hvedemel, flormelis og smør ned til peanutmelet i blenderen og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time.

Beklæd små tærteringe (5-6 cm i diameter) med dejen og prik bundene med en gaffel. Bag tærtebundene i ovnen ved 175 grader i ca. 15 minutter, til de er fint gyldne, og lad dem køle helt af.

Når tærtebundene er så små, er det svært at blindbage dem. Derfor holder jeg øje med dem under bagningen og stikker i dem med en gaffel, hvis de begynder at løfte sig.

2
Færdig

Knas

Hak først de i alt 200 g chokolade, der skal bruges til både knas og ganache, og fordel den på en bageplade med bagepapir. Bag chokoladen i ovnen ved 120 grader i 30-40 minutter, til den er gylden som karamel. Rør grundigt rundt i massen hver 10. minut.

Smelt 50 g af den karamelliserede chokolade og peanutbutter i en skål over vandbad og tag skålen af varmen. Hak de saltede peanuts groft og knus cornflakesene lidt. Vend begge dele i chokoladen. Fordel et tyndt lag knas i hver tærte og sæt tærterne i køleskabet, mens du laver ganachen.

3
Færdig

Karamelliseret hvid chokoladeganache

Kom de resterende 150 g karamelliseret chokolade i en skål. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Smag til med salt og stavblend ganachen.

Fyld tærtebundene op med ganache og sæt dem i køleskabet i 1-3 timer – alt afhængigt af, hvor flydende du ønsker ganachen.

4
Færdig

Pynt

Pynt med flagesalt lige inden servering.

Husk at bruge en hvid chokolade af god kvalitet, da karamelliseringen ellers kan drille.

previous
Chokolademacarons med hasselnød
next
Citronlagkage med hvid chokolade og bær

Add Your Comment