Mørdej | |
25 g saltede peanuts | |
125 g hvedemel | |
50 g flormelis | |
75 g smør | |
½ æg | |
Knas | |
50 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona | |
25 g creamy peanutbutter | |
15 g saltede peanuts | |
15 g cornflakes | |
Karamelliseret hvid chokoladeganache | |
150 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona | |
100 ml piskefløde | |
15 g glukosesirup | |
1 nip salt |
1 Færdig | MørdejBlend de saltede peanuts til mel. Kom hvedemel, flormelis og smør ned til peanutmelet i blenderen og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Beklæd små tærteringe (5-6 cm i diameter) med dejen og prik bundene med en gaffel. Bag tærtebundene i ovnen ved 175 grader i ca. 15 minutter, til de er fint gyldne, og lad dem køle helt af. Når tærtebundene er så små, er det svært at blindbage dem. Derfor holder jeg øje med dem under bagningen og stikker i dem med en gaffel, hvis de begynder at løfte sig. |
2 Færdig | KnasHak først de i alt 200 g chokolade, der skal bruges til både knas og ganache, og fordel den på en bageplade med bagepapir. Bag chokoladen i ovnen ved 120 grader i 30-40 minutter, til den er gylden som karamel. Rør grundigt rundt i massen hver 10. minut. Smelt 50 g af den karamelliserede chokolade og peanutbutter i en skål over vandbad og tag skålen af varmen. Hak de saltede peanuts groft og knus cornflakesene lidt. Vend begge dele i chokoladen. Fordel et tyndt lag knas i hver tærte og sæt tærterne i køleskabet, mens du laver ganachen. |
3 Færdig | Karamelliseret hvid chokoladeganacheKom de resterende 150 g karamelliseret chokolade i en skål. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Smag til med salt og stavblend ganachen. Fyld tærtebundene op med ganache og sæt dem i køleskabet i 1-3 timer – alt afhængigt af, hvor flydende du ønsker ganachen. |
4 Færdig | PyntPynt med flagesalt lige inden servering. Husk at bruge en hvid chokolade af god kvalitet, da karamelliseringen ellers kan drille. |