• Home
  • Dansk
  • Slethvar med asparges og hasselnødder
Slethvar med asparges og hasselnødder

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4 slethvarfileter af 150 g
16 hvide asparges
1 bdt. blomsterkarse
100 g hasselnødder
100 g cremefraice 48 %
1 citron
Olie til stegning
1 l hønsefond
3 kviste timian
3 kviste frisk laurbær
2 hvidløg
200 g smør
2 spsk god olivenolie

Slethvar med asparges og hasselnødder

Af: Marcus Lund Sandemann / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Bring hønsefonden i kog med timian, laurbær og hvidløg. Lad det reducere ind til cirka 7 deciliter, og lad det trække med urterne i 20 minutter - sigt så. Blend med smørret, og smag til med salt og peber.

2
Færdig

Derefter

Skræl de hvide asparges, og knæk den grove bund af. Brænd dem med en gasbrænder, eller steg på en varm, tør pande. De skal have farve og lidt røget smag, men de skal stadig være sprøde og friske. Pensl dem efterfølgende med olivenolie, og krydr med citronskal, salt og peber. Hak hasselnødderne, og drys dem ud over de hvide asparges.

3
Færdig

Og

Del slethvarfileterne i to stykker. Varm en pande op, til den er rygende varm. Mens den varmer op, pisker du cremefraichen med saften fra citronen. Kom lidt olie på panden, og steg fisken i cirka 2 minutter på hver side.

4
Færdig

Til sidst

Servér den varme fisk med asparges, citroncremefraiche, hønsefond og blomsterkarse drysset ud over.

previous
Brisler, Gammelknas og ærter
next
Rygeost, torsk, dild og agurk

Add Your Comment