Skildpadder

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

300 g mel (gerne en blanding af hvedemel og fuldkorn)
1 tsk salt
1 ½ spsk olivenolie
100 g smør, i tern
120 ml koldt vand
1 æg, til pensling
1 porre
1 squash
½ citron, både skal og saft
Salt og peber
200 g feta
Pesto
Peberkorn

Skildpadder

Tekst & foto: Ida Skivenes

Har du nogensinde tænkt på, hvor meget sjovere dit barn vil synes, det er at spise, hvis du pakker det hele lidt festligt ind? Vi har fået den kreative, norske madblogger Ida Skivenes til at gøre sommeren lidt mere interessant for de mindste med små, vegetariske skildpadder.

Ida Skivenes er en norsk madentusiast, -kunstner og -blogger, der bor i Oslo. Hendes mad har sundhed, kreativitet og humør som omdrejningspunkt, og du kan enten følge hende på idafrosk.com eller på hendes Instagram-profil, hvor hendes brugernavn er idafrosk. Vi anbefaler, at du gør det. Det er både sjovt og forfriskende.

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Lav dejen ved at blande mel og salt. Gnid smørret og olien ind i dejen, til den bliver smuldrende. Tilsæt nu koldt vand, så du får en smidig dej, og lad den køle af i køleskabet i mindst 30 minutter.

2
Færdig

Derefter

Når du skal lave fyldet, starter du med at rive squashen, komme lidt salt på den og lade den trække i fem minutter. Pres herefter så meget væske ud af squashen, som du kan. Skær porren i ringe, og steg den sammen med squashen, til både porre og squash bliver bløde. Krydr med lidt salt og peber og tilsæt citronskal og -saft til sidst. Lad fyldet køle af, mens du ruller dejen ud, og bland så fetaen i.

3
Færdig

Og

Stil ovnen på 200 grader. Rul dejen ud i tynde stykker, og skær cirkler i den ønskede størrelse. Cirka 13 centimeter i diameter for de store skildpadder. Skær små stykker ud til hoveder, ben og haler af de overflødige stykker dej.

4
Færdig

Til sidst

Nu pensler du lidt vand langs kanten af dejen. Smør lidt pesto i bunden, og tilsæt dit grøntsagsfyld, så der er cirka 1 centimeter til kanten af dejen. Fold nu dejen, og tryk den sammen med en gaffel. Fastgør benene på skildpadden samtidig med, at du pensler den med lidt pisket æg, og lav øjnene af peberkorn. Bag i 25-30 minutter, til de er gyldne.

previous
Unghane med korn, ramsløg og ærter
next
Torskerogn med tomatsalat

Add Your Comment