4 appelsiner | |
1 citron | |
1 vaniljestang | |
3 æg | |
200 g + 2 spsk. sukker | |
2 1/2 dl olivenolie | |
225 g hvedemel | |
75 g semolina | |
2 tsk. bagepulver | |
1/2 tsk. salt | |
appelsinsirup | |
ca. 2 dl citrussaft | |
100 g sukker |
En klassisk tyrkisk sk rekage, som jeg har givet et tvist med masser af citrusfrugter.
Normalt bager man den uden citrusfrugter og med en neutral olie. Det klæder kagen at blive bagt med olivenolie, der komplementerer den nøddeagtige smag fra semolina.
1 Færdig | FørstRiv skallen af den ene appelsin og citronen. Skær en anden af appelsinerne i papirtynde skiver. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Gem stangen. Pisk æg, sukker, vaniljekorn og citrusskal, til det er hvidt og luftigt. |
2 Færdig | DerefterTilsæt olivenolien i en tynd stråle til æggemassen, og pisk ved middel hastighed. Bland hvedemel, semolina, bagepulver og salt sammen, og vend det forsigtigt i æggemassen. |
3 Færdig | OgBeklæd bunden af en springform med bagepapir, smør med lidt olivenolie, og drys med 2 spsk. sukker. Fordel appelsinskiverne i bunden og dejen oven på appelsinskiverne. Bag kagen ved 175 grader i ca. 40-50 minutter, eller indtil den er lysebrun og gennembagt. |
4 Færdig | OgPres saften af de resterende citrusfrugter. Det giver ca. 2 dl saft. Kog citrussaften op med sukker og vaniljestang i ca. 2-5 minutter til en sirup. Tag siruppen af varmen, og lad den afkøle. |
5 Færdig | OgLad kagen køle af i et par minutter, inden du vender den ud af formen og på hovedet. Hold den afkølede appelsinsirup over den stadig varme kage. |
6 Færdig | Til sidstServer din kage lun eller afkølet, gerne med masser af cremefraiche eller flødeskum til. Kagen kan sagtens holde sig i op til 5 dage i køleskabet. |