Remoulade | |
1 hel sellerirod | |
1 helt madæble (Granny Smith) | |
1 lille bdt. purløg | |
1 ½ dl cremefraiche | |
Citronsaft | |
Salt | |
Fuldkornssennep | |
Rillettes | |
4 fasanlår | |
1 l kvalitetsolivenolie | |
1 helt hvidløg | |
10 kviste timian | |
3 laurbærblade | |
Havsalt | |
1 hel citron | |
Brød | |
4 ½ dl lunkent vand | |
4 ½ dl fuldkornshvedemel | |
18 g gær | |
1 tsk salt | |
1 ½ dl honning | |
1 ½ dl vegetabilsk olie | |
9 dl hvedemel |
1 Færdig | FørstNår du skal lave remouladen, starter du med at skrælle sellerien og skære den i små terninger af 3-5 millimeter. Skær æblet i en tilsvarende størrelse, og snit purløgene i små stykker. Bland det hele sammen, og tilsæt cremefraiche, indtil du opnår en tyk, smørbar konsistens. Smag til med citronsaft, salt og sennep. |
2 Færdig | DerefterNår du skal lave rilletterne, starter du med at salte de rå lår uden skind og lader dem trække i mindst en time. Skyl herefter saltet af, kom lårene i en dyb pande, og dæk til sidst med olie, hvidløg, timian og laurbærblade. Bring det til en svag simren, og hold temperaturen, indtil kødet falder fra benene. Det tager cirka 2 timer. Afkøl lår og urter i fedtstof i en metalskål over isterninger. Når lårene er afkølede, plukker du kødet fra benene og kasserer knoglerne. Hak kødet, og smag det til med ekstra salt, hvis det er nødvendigt. |
3 Færdig | OgOpløs nu gæren i lunkent vand. Tilføj honning, og rør godt. Bland fuldkonshvedemel, salt og vegetabilsk olie i. Tilsæt hvedemelet gradvist. Drys mel på bordet, hæld dejen ud, og ælt i mindst 10 til 15 minutter. Når dejen er glat og elastisk, lægger du den i en skål, der er velsmurt med olie. Vend den flere gange i skålen, til overfladen er belagt af olie. Dæk til med et fugtigt viskestykke. Lad dejen hæve et varmt sted, indtil den er fordoblet i størrelse. Det tager omkring 45 minutter. Slå dejen ned. Form til to brød, og anbring i to velsmurte brødforme. Lad nu dejen hæve, indtil den er 2-3 centimeter over formkanten. Bag brødet ved 190 grader i 25 til 30 minutter. |
4 Færdig | Til sidstSmør rilletterne på det friskbagte brød, og top af med lidt frisk citronsaft og citronskal. |