Vaffel | |
3 æggeblommer | |
3 æggehvider | |
3,7 dl mælk | |
250 g mel | |
10 g gær | |
100 g smør (plus lidt ekstra til stegning) | |
5 g salt | |
Fyld | |
400 g stenbiderrogn | |
2 skalotteløg | |
20 g self-raising flour (kan købes hos Den Kinesiske Købmand) | |
1 dl vand | |
1 dl cremefraiche 38% | |
1 potte brøndkarse | |
1 bundt dild | |
1 bundt kørvel | |
Olie |
1 Færdig | FørstPisk æggehviderne stive. Pisk blommerne i en skål for sig og tilsæt langsomt mælk, smør i tern og gær. Tilsæt herefter mel og salt, mens du rører videre. Vend hviderne i tilsidst. Steg vaflerne (eller pandekagerne) på en pande i lidt smør. |
2 Færdig | DerefterSkær løgene i pæne ringe og bland self-raising flour (eller mel med en smule bagepulver) med vand og lidt salt. Vend halvdelen af ringene i blandingen og steg dem i olie, til de er gyldne. Hold resten af ringene rå. |
3 Færdig | Til sidstNår vaflerne er færdige, skæres de i nogle pæne stykker. Kom rogn, urter og løgringe på de udskårne vafler og server med cremefraiche til. |