Saltkaramelis med popcorn

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Karamelliserede popcorn
40 g majskerner
1 spsk olivenolie
½ spsk salt
150 g sukker
Saltkaramelis
200 ml piskefløde
150 g sukker
200 ml minimælk
½ tsk salt
Saltkaramel
75 ml piskefløde
150 g sukker
½ tsk salt

Saltkaramelis med popcorn

Af: Maja Ambeck Vase

Sådan gør du

1
Færdig

Karamelliserede popcorn

Varm majskerner og olivenolie forsigtigt op i en tykbundet gryde med låg. Ryst gryden regelmæssigt. Hæld popcornene over i en skål, når de er færdigpoppede. Smag til med salt.

Smelt forsigtigt sukker til gylden karamel i en gryde og rør hurtigt popcornene deri. Vend karamelpopcornene ud på et stykke bagepapir og skil dem lidt ad med en gaffel. Lad karamelpopcornene køle helt af.

2
Færdig

Saltkaramelis

Kom fløden i en gryde, varm den op til lige under kogepunktet og hæld den over i en lille kande. Kom sukkeret i en anden gryde og smelt det forsigtigt ved svag varme til gylden karamel.

Tag gryden af blusset og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen under omrøring. Tilsæt mælk og smag til med salt.

Køl ismassen ned og kør den på ismaskinen. Kom isen i en boks i fryseren.

3
Færdig

Saltkaramel

Kom fløden i en gryde, varm den op til lige under kogepunktet og hæld den over i en lille kande. Kom sukkeret i en anden gryde og smelt det forsigtigt ved svag varme til gylden karamel.

Tag gryden af blusset og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen under omrøring. Tilsæt salt. Hæld karamellen på glas og sæt den i køleskabet i min. 2 timer.

4
Færdig

Anretning

Kom 1 spsk saltkaramel i bunden af en skål. Læg en kugle saltkaramelis og 1-2 spsk karamelliserede popcorn ovenpå. Server straks.

Tip: Prøv evt. at krydre karamelpopcornene med lidt chili, finthakket rosmarin eller røget salt. Vil du gøre desserten ekstra festlig, så drys lidt pufsukker ud over isen, lige inden du serverer.

previous
Karamelliseret hvid chokolademousse
next
Vaniljecheesecake med rabarber

Add Your Comment