• Home
  • Dansk
  • Saltet torsk med sumak, blodappelsiner og fennikel
Saltet torsk med sumak, blodappelsiner og fennikel

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 stykke frisk torskefilet Brug det tykkeste stykke på fisken.
2 spsk salt
1 tsk sukker
2 spsk sumak
1 fennikelrod
2-3 blodappelsiner
½ dl virkelig god jomfruolivenolie
Friskkværnet peber
Evt. skovsyre til pynt (og smag)

Saltet torsk med sumak, blodappelsiner og fennikel

Af: Cecilie Sofie Svensson og Mette Helbæk / Foto: Stine Christiansen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Drys fisken med salt, sukker og sumak, og lad den ligge på køl i 3-4 timer. Gerne et par timer længere, hvis det passer med tiden.

2
Færdig

Derefter

Før servering skærer du fennikelroden på en mandolin i så tynde skiver som muligt. Appelsinerne skærer du i fileter.

3
Færdig

Og

Skær fisken i tynde skiver på den korte led, og anret på tallerkener eller fad med den tyndtskårede fennikel og appelsin.

4
Færdig

Til sidst

Dryp med olivenolie, og pynt med skovsyre. Et godt drys friskkværnet peber runder retten af. Servér med det samme.

previous
Torsk stegt med vejrøhonning og serveret med spidskål, urtemayo og tomater
next
Appelsinmarmelade af hele appelsiner

Add Your Comment