1 stykke frisk torskefilet | |
2 spsk salt | |
1 tsk sukker | |
2 spsk sumak | |
1 fennikelrod | |
2-3 blodappelsiner | |
½ dl virkelig god jomfruolivenolie | |
Friskkværnet peber | |
Evt. skovsyre til pynt (og smag) |
1 Færdig | FørstDrys fisken med salt, sukker og sumak, og lad den ligge på køl i 3-4 timer. Gerne et par timer længere, hvis det passer med tiden. |
2 Færdig | DerefterFør servering skærer du fennikelroden på en mandolin i så tynde skiver som muligt. Appelsinerne skærer du i fileter. |
3 Færdig | OgSkær fisken i tynde skiver på den korte led, og anret på tallerkener eller fad med den tyndtskårede fennikel og appelsin. |
4 Færdig | Til sidstDryp med olivenolie, og pynt med skovsyre. Et godt drys friskkværnet peber runder retten af. Servér med det samme. |