4 stk. kammuslinger | |
2 stk. spæde salater (hjerte- eller romainesalat) | |
Smørsauce | |
100 g smør | |
Soya | |
Citronsaft | |
Løgblomster | |
Gærcreme | |
1 æggeblomme | |
1 ½ dl rapsolie | |
1 spsk. dijonsennep | |
Salt | |
Cidereddike | |
Gærflager (inaktivt gær) |
1 Færdig | FørstStart med at lave mayoen, som er basen til gærcremen. Pisk æggeblommen, salt, sennep og en anelse cidereddike med en elpisker, til det er blevet tykt og hvidt. Pisk herefter olien i i en tynd stråle. Det er vigtigt, at det foregår stille og roligt, så mayonnaisen ikke skiller. Fortsæt, indtil du har en god tyk og "skælvende" mayo. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt ekstra eddike. Smag herefter til med dine gærflager, til den får den ønskede smag. |
2 Færdig | DerefterNu kan du gå i gang med at lave din smørsauce. Smøren smeltes og smages til med citronsaft og soya. |
3 Færdig | OgHerefter renser og skyller du dine kammuslinger og din salater. Kammuslingerne skæres i tynde skiver og saltes - salaten halveres. |
4 Færdig | Til sidstNu er det blevet tid til at anrette. Læg en skefuld gærcreme i bunden af tallerkenen, anret det halverede salat ved siden af. Henover creme og hjertesalat ligger du nu de tynde skiver kammuslinger. Man kan eventuelt pynte retten med lidt forskellige urter. Færdiggør saucen ved at lune den lidt op, og kast en håndfuld løgblomster i. Hæld gerne saucen på nede foran dine gæster. |