• Home
  • Jul
  • Saltbagt honningrødvinsglaseret selleri med sprød boghvede, pinjekerner og sellerimos
Saltbagt honningrødvinsglaseret selleri med sprød boghvede, pinjekerner og sellerimos

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 stor (ca. 1 kg uden top) knoldselleri
1 håndfuld groft salt
175 g honning
3 dl rødvin
½ tsk. knust peber
1 kanelstang
1 stjerneanis
80 ml balsamicoeddike
skal af 1/4 usprøjtet appelsin
½ dl sødmælk
75 g smør
2 spsk. pinjekerner
2 dl vindruekerneolie
3 spsk. Boghvedekerner

Saltbagt honningrødvinsglaseret selleri med sprød boghvede, pinjekerner og sellerimos

Af: Claus Meyer / Foto: Chris Tonnesen

Knoldsellerien her får virkelig kærlighed. Først med saltbagning, der giver en smag næsten som nødder og skovsvampe, og dernæst med en sursød og aromatisk glasering. Boghvede og pinjekerner giver både sprødhed og en god ristet smag.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Skrub den hele selleri grundigt fri for jordrester med en stiv børste, og rens den under rindende vand. Skær de værste stængler og områder med jordrester af.

2
Færdig

DEREFTER

Pak den helt rene selleri ind i stanniol, og som du er ved at lukke pakken, så kom saltet i, så det kommer godt rundt omkring på sellerien.

3
Færdig

OG

Bag sellerien i ovnen ved 200° grader i 2-2½ timer, indtil den er mør, men ikke overmør – den skal stadig have noget fasthed. Pak sellerien ud, børst saltet grundigt af, og læg den i et ovnfast fad, der helst ikke er meget større end sellerien i omkreds.

4
Færdig

OG

Kog honning, rødvin, knust peber, kanel, stjerneanis, balsamicoeddike og appelsinskal i ca. 20-25 minutter til en tyk sirup.

5
Færdig

OG

Skræl den halve selleri med en tyndskræller, og skær den i grove tern. Der skal være ca. 400 g. Kog selleristykkerne møre i usaltet vand – det tager ca. 20 minutter.

6
Færdig

OG

Sigt vandet fra, tilsæt mælk og smør, og blend med en stavblender. Smag til med salt og peber.

7
Færdig

OG

Rist pinjekernerne på en tør pande, til de får godt med farve – pas på, de ikke bliver sorte.

8
Færdig

OG

Varm olien op til ca. 160°, eller til den syder og bobler omkring en tændstik uden svovl, og fritér boghvedekernerne i 2-3 minutter. Tag dem op med en hulske, og læg dem på køkkenrulle.

9
Færdig

OG

Hæld rødvinssiruppen over den hele selleri, og bag den i ovnen ved 175° i 15 minutter – vend undervejs sellerien et par gange, og pensl igen med siruppen fra fadet, brug evt. bare en ske, indtil sellerien er flot glaseret.

10
Færdig

TIL SIDST

Pensl igen med sirup lige før servering, og fordel de sprøde boghvedekerner og ristede pinjekerner på den bagte selleri og på mosen – dryp evt. også lidt af siruppen på mosen.

previous
Brunede kartofler
next
Varmrøget regnbueørred med julesalat, syltet citron, dukkah og flødeostecreme