• Home
  • Dansk
  • Saltbagt knoldselleri med smør og grønne jordbær
Saltbagt knoldselleri med smør og grønne jordbær

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 knoldselleri, skrubbet
250 g hvedemel
250 g salt
Cirka 2 dl vand
Brunet smør
50 g smør
Anretning
Porrepulver (se i opskriften)
Grønne jordbær

Saltbagt knoldselleri med smør og grønne jordbær

Af: Tom Victor Gausdal og Stian Floer fra bogen 'Grøntsagskogebogen'

Her kommer en lidt sær måde at tilberede rodfrugter på: Du pakker slet og ret knolden ind i en saltdej. Den fungerer som et næsten hermetisk lukket omslag, og kun meget lidt væde slipper ud under bagningen – det gør, at knoldsellerien bliver helt utrolig saftig og smagfuld. Har du ikke grønne jordbær til pynt? Så må du bruge grønne æbler, som også giver en fin syre og friskhed.

Sådan gør du

1
Færdig

Saltbagt knoldselleri

Rør mel og salt sammen og tilsæt vand, så det samler sig til en dej. Rul dejen ud med en kagerulle eller klap den fast på knoldsellerien, så den bliver helt tæt og lukket. Bag den 1 ¼ time i ovnen ved 200 ̊, eller til den er netop mør. Knæk saltskorpen af, skræl knoldsellerien, og del den i mundrette stykker.

2
Færdig

Brunet smør

Kom smørret i en lille gryde, lad det smelte ved middelvarme, og lad det simre, til bundfaldet begynder at karamellisere. Det giver en lækker nøddeagtig smag. Pas på, det ikke branker – det skal kun blive gyldent.

3
Færdig

Porrepulver

Det grønne øverst på porrer går ofte
til spilde. Så hvad med at lave det til pulver i stedet? Skyl det grønne og dup det tørt. Læg det i et enkelt lag på en bageplade og tør det i en tørreovn eller en almindelig ovn ved 50-60 ̊, til det er helt tørt og sprødt. Blend det til et fint pulver.

4
Færdig

Servering

Kom de varme knoldselleristykker i en skål, dryp med brunet smør. Drys med porrepulver og pynt med tynde skiver umodne grønne jordbær – de giver retten friskhed.

Variation: Denne tilberedningsmetode er god til alle rodfrugter. Prøv dig frem med dine favoritter.

previous
Rødbedetatar
next
Åben lasagne med kantareller

Add Your Comment