1 l vand | |
1 ½ dl havsalt | |
6 store fed hvidløg | |
1 spsk friskknuste peberkorn | |
1 ½ dl honning eller brunt sukker | |
2 laurbærblade | |
1 l isvand | |
Marinade | |
1 dl honning | |
2 spsk soja | |
1 tsk friskkværnet peber | |
2 spsk gåsefedt eller god olivenolie |
1 Færdig | Dagen før1. Lav lagen til sprængningen om morgenen. Bring vandet til kogning i en rustfri stålgryde. Tilsæt salt, og rør, til det er opløst. Tilføj resten af ingredienserne på nær isvandet, og læg låg på gryden. 2. Lad det afkøle og trække 6-8 timer, indtil lagen får en mørkebrun farve. Tilføj isvand, rør godt rundt, og vent 30 minutter. Kom harerne i lagen, og lad dem trække i 8-24 timer. |
2 Færdig | På dagen1. Tænd et stort bål med birke- og egetræ, og lad det brænde ned til små, flammende kul. 2. Placér en stor, flad sten med en tykkelse på cirka 4-5 centimeter oven på kullene. Kalksten er gode. Brug ikke flint, da de kan splintre. 3. Byg et nyt bål oven på stenen, og lad også det brænde ned til kul og gløder. |