Romaine med fersken

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 romainesalat
2 ferskner
3 - 4 skiver daggammel surdejsflute
2 spsk olivenolie
2 spsk olivenolie
50 g blåskimmelost
frisk basilikum
Dressing
1 tsk. grov sennep
1 tsk honning
1 spsk æbleeddike
3 spsk olivenolie

Romaine med fersken

Af: Timm Vladimir / Bog: Sommerkogebog

Romainesalat kender de fleste fra cæsarsalaten. Og så faktisk ikke fra meget andet
… Hvornår har du sidst hørt om romainesalat brugt i andet? Nej, vel? Mærkeligt. For romaine er en dejlig salat med store, knassprøde og saftige blade, og den er god til
mange dressinger. I den her opskrift har jeg brugt croutoner som i en cæsarsalat, men ellers er der ikke nogen lighedspunkter, og det er heller ikke meningen. Det er bare synd for romainen, at den ikke bliver brugt til andet, hvis du spørger mig.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Flæk romainesalaten i kvarte, og skyl den godt. Halvér fersknerne, og fjern stenen. Riv fluten i mindre stykker, og vend dem med olivenolie, salt og peber. Grill alle elementerne et par minutter. De må gerne tage farve, men der skal være en smule bid tilbage i dem.

2
Færdig

SERVERING

Servering: Anret det hele på et fad med romaine i bunden og toppet med skiver af fersken, croutoner, smuldret blåskimmel og basilikum. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og hæld den over salaten lige før servering.

previous
Frikassé med grillede lammekoteletter
next
Crudo på kulmule

Add Your Comment