1 romainesalat | |
2 ferskner | |
3 - 4 skiver daggammel surdejsflute | |
2 spsk olivenolie | |
2 spsk olivenolie | |
50 g blåskimmelost | |
frisk basilikum | |
Dressing | |
1 tsk. grov sennep | |
1 tsk honning | |
1 spsk æbleeddike | |
3 spsk olivenolie |
Romainesalat kender de fleste fra cæsarsalaten. Og så faktisk ikke fra meget andet
… Hvornår har du sidst hørt om romainesalat brugt i andet? Nej, vel? Mærkeligt. For romaine er en dejlig salat med store, knassprøde og saftige blade, og den er god til
mange dressinger. I den her opskrift har jeg brugt croutoner som i en cæsarsalat, men ellers er der ikke nogen lighedspunkter, og det er heller ikke meningen. Det er bare synd for romainen, at den ikke bliver brugt til andet, hvis du spørger mig.
1 Færdig | FØRSTFlæk romainesalaten i kvarte, og skyl den godt. Halvér fersknerne, og fjern stenen. Riv fluten i mindre stykker, og vend dem med olivenolie, salt og peber. Grill alle elementerne et par minutter. De må gerne tage farve, men der skal være en smule bid tilbage i dem. |
2 Færdig | SERVERINGServering: Anret det hele på et fad med romaine i bunden og toppet med skiver af fersken, croutoner, smuldret blåskimmel og basilikum. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og hæld den over salaten lige før servering. |