• Home
  • Hovedret
  • Røget laks, agurk, umoden fersken, ramsløgskapers, dild og ostesauce af Grana Padano skilt med dildolie
Røget laks, agurk, umoden fersken, ramsløgskapers, dild og ostesauce af Grana Padano skilt med dildolie

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

200 g Koldrøget laks fra Centralrøgeriet
1 stk. Agurk
50 g Umodne ferskner
1 skefuld Ramsløgkapers
1 bdt. Dild
30 g Hvedemel
30 g Saltet smør
2 dl Sødmælk
125 g Grana Padano
3 dl Vindruekerneolie
1 stk. Citron
Havsalt

Røget laks, agurk, umoden fersken, ramsløgskapers, dild og ostesauce af Grana Padano skilt med dildolie

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Start en klassisk opbagt sauce ved at smelte en klat smør, kom mel i og bag smørbollen meget let af, inden der kommes sødmælk i. Pisk over varme, men massen langsomt koges igennem, indtil konsistensen er passende. Den skal have konsistens som en lidt tyk kærnemælk. Riv Grana Padano ned i saucen og smag den til med salt og evt. lidt citronsaft og revet citronskal.

2
Færdig

DEREFTER

I en blender kommes ca. 4/5 af dilden, skåret groft, og den toppes med olie. Blend dild og olie indtil blenderglasset er så varmt at du ikke kan holde hånden på det. Sigt nu massen gennem meget fin sigt, og sæt den klare, klorofylgrønne olie på køl til senere brug.

3
Færdig

OG

Afskind laksen, og skær den i tynde skiver.

4
Færdig

OG

Skyl agurk, skær enderne af og skær i tynde skiver på en mandolin.

5
Færdig

OG

Skær tynde ’både’ af umodne ferskner.

6
Færdig

OG

Dræn ramsløgkapers fra sin lage.

7
Færdig

OG

Den sidste 1/5 af dilden plukkes i fine små stykker, skylles i iskoldt vand og slynges tørre i en salatslynge, inden den lægges på køl.

8
Færdig

OG

Ved anretning lægges laksen i bunden af en flad tallerken, agurkeskiverne ovenpå og umodne ferskner, hyldeblomstkapers og dild anrettes ovenpå.

9
Færdig

TIL SIDST

I en lille kasserolle eller serveringsskål kommes ca. 2/3 ostesauce og ca. 1/3 dildolie, så det skiller flot, og denne kommes udover retten – gerne inde ved gæsten.

previous
Caviar, ostecrème af Grana Padano, bagt græskar, græskarkerner og fløde parfumeret med hybenroseeddike
next
Salat af zucchini, ristede pistacier, pistacienøddeolie, citrusurter og revet Grana Padano

Add Your Comment