1 rødspætte | |
250 g smør | |
3 bagekartofler | |
4 kastanjer | |
Citron | |
Timian | |
Rosmarin | |
Sort peber | |
Salt | |
Daggammelt brød | |
Sæsonens urter |
1 Færdig | FørstSkær fileterne fra fisken, kog fond på skrog og skind, og reducér den godt ned. Monter fonden med samme mængde smør og fond, og smag til med salt og citron. |
2 Færdig | DerefterSkræl kartoflerne, og kog dem møre. Lav en mos på dem. Del kartoffelmosen op i tre, og smag hver mos til med henholdsvis sort peber, hakket timian og hakket rosmarin. |
3 Færdig | OgSkær 1 bagekartoffel ud i tynde skiver på mandolin, og blanchér i 1 minut i saltet vand. Skær ud i rektangler, og fyld med hver sin mos. |
4 Færdig | OgKastanjen befries fra skallen og skæres tyndt på mandolinjern. Skær brødet tyndt ud, og læg et stykke rødspætte på, steg derefter sprødt i smør. |
5 Færdig | Til sidstVed anretningen lægger du fisken på en tallerken sammen med de tre kartoffelpakker og stykker af kastanje. Pynt med sæsonens urter. Kom en smule fintskåret kartoffel i saucen. Den laver du på fiskefond og smør, som du skummer op med en stavblender og serverer for sig selv. |