• Home
  • Dansk
  • Rødspætte stegt på brød med kartoffelpakker og sæsonens urter
Rødspætte stegt på brød med kartoffelpakker og sæsonens urter

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 rødspætte
250 g smør
3 bagekartofler
4 kastanjer
Citron
Timian
Rosmarin
Sort peber
Salt
Daggammelt brød
Sæsonens urter

Rødspætte stegt på brød med kartoffelpakker og sæsonens urter

Af: Erik Pedersen / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Skær fileterne fra fisken, kog fond på skrog og skind, og reducér den godt ned. Monter fonden med samme mængde smør og fond, og smag til med salt og citron.

2
Færdig

Derefter

Skræl kartoflerne, og kog dem møre. Lav en mos på dem. Del kartoffelmosen op i tre, og smag hver mos til med henholdsvis sort peber, hakket timian og hakket rosmarin.

3
Færdig

Og

Skær 1 bagekartoffel ud i tynde skiver på mandolin, og blanchér i 1 minut i saltet vand. Skær ud i rektangler, og fyld med hver sin mos.

4
Færdig

Og

Kastanjen befries fra skallen og skæres tyndt på mandolinjern. Skær brødet tyndt ud, og læg et stykke rødspætte på, steg derefter sprødt i smør.

5
Færdig

Til sidst

Ved anretningen lægger du fisken på en tallerken sammen med de tre kartoffelpakker og stykker af kastanje. Pynt med sæsonens urter. Kom en smule fintskåret kartoffel i saucen. Den laver du på fiskefond og smør, som du skummer op med en stavblender og serverer for sig selv.

previous
Kartoffelsalat med diverse syltede sager og kartoffelcreme
next
Æggeblommekartoffel med bløde løg, pære og røget spæk

Add Your Comment