300 g rødbede | |
1 stk. rødløg, finthakket | |
1 stk. æble, finthakket | |
1 spsk æblecidereddike | |
1 spsk rapsolie | |
1 lille bdt. frisk kørvel | |
1 stk. pastinak | |
1 dl fløde | |
2 cm frisk peberrod, fintrevet | |
2 æggeblommer | |
2 stk. salatblade | |
Salt og peber | |
Olie til friture | |
2 skiver rugbrød |
1 Færdig | FørstSkræl alle rødbederne, og giv halvdelen af dem et kort opkog. Derefter finthakker du alle rødbederne i bittesmå tern. |
2 Færdig | DerefterBland rødbedetern med rødløg, æble, eddike, rapsolie, kørvel samt salt og peber, og sæt til side. |
3 Færdig | OgPisk fløden lettere tyk sammen med peberroden. |
4 Færdig | OgSkræl pastinakken, og skær den i papirtynde skiver på et mandolinjern. |
5 Færdig | OgVarm godt med olie op i en tykbundet gryde, og fritér pastinakstykkerne hurtigt, så de bliver sprøde som chips. Drys dem med rigeligt groft salt. |
6 Færdig | OgByg madderne op ved først at lægge et stykke salat på hver mad, dernæst rødbedetataren og til sidst et dryp af peberrodsfløden ovenpå. |
7 Færdig | Til sidstServer straks med æggeblommen i en halv skal. |