4 rødbeder | |
6 blommer | |
2 spsk solbæreddike | |
2 spsk risvineddike | |
1 dl vand | |
1 frisésalat | |
1 raddichiosalat | |
1 potte rød engsyre | |
1 lyst surdejsbrød | |
2 fed hvidløg | |
2 kviste rosmarin | |
2 spsk smør | |
2 ruller gedeost | |
Salt og peber | |
Sukker |
1 Færdig | FørstBring en gryde med saltet vand i kog. Kog rødbederne, til de er møre, men ikke gennemkogte. Smut dem, mens de er varme, og køl dem herefter ned. Skyl salaterne godt i koldt vand, og slyng dem tørre for vand. Pluk frisésalaten, så kun det lyse er tilbage. Hold salaterne på køl. |
2 Færdig | DerefterSkær blommerne ud i tern, og damp dem i vandet og eddiken. Når de er helt møre, blendes de til en glat puré. Smag til med salt, peber og lidt sukker. Varm en gryde op, tilsæt smørret samt hvidløg og rosmarin. Skær skorpen af brødet, flå det i brud, og steg det gyldent i smørret. Læg det på fedtsugende papir og drys med salt. |
3 Færdig | Til sidstServér rødbederne med smuldret gedeost og blommepuré hen over. Anret salat og croutoner ovenpå. |