• Home
  • Dansk
  • RØD SPIDSKÅLSSALAT MED APPELSIN, AND OG BROMBÆR
RØD SPIDSKÅLSSALAT MED APPELSIN, AND OG BROMBÆR

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

AND
and på ca. 3 kg. 1
rødløg 2
Smør til stegning
æbler 2
pose svesker 1
Masser af groft salt
TIL SALATEN
valnødder 75 g
flydende honning 2 spsk.
kanel 1,5 tsk.
groft salt 1 tsk.
rød spidskål 1
Lidt groft salt
appelsiner 4
hvidvinseddike 3 spsk.
olivenolie 3 spsk.
bredbladet persille 1 lille bundt
bakke brombær 1
Sort peber

RØD SPIDSKÅLSSALAT MED APPELSIN, AND OG BROMBÆR

Af: Stephanie Spangsbergs / Foto: PR

Der er dømt jul og hygge over middagsbordet med denne farverige julesalat. Jeg vil helt klart anbefale dig at lave den af resterne fra juleanden, men den er også værd at langtidsstege en hel and for. And er min mands livret, så vi laver det et par gange om året herhjemme, og jeg har derfor tit rester af kold and i køleskabet. Salaten smager rigtig godt og har masser af smag af appelsin og et lille strejf af kanel fra de ristede valnødder.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Tænd ovnen på 115 grader varmluft. Rens anden, og skyl den med koldt vand. Dup den tør med køkkenrulle. Kom godt med groft salt ind i den.

2
Færdig

DEREFTER

Skær rødløg ud i kvarte, og steg dem i masser af smør på en varm pande. Skær æblerne ud i både, og bland dem med rødløgene på panden. Efter et par minutter tilsættes sveskerne. Lad blandingen
køle lidt af, og stop den derefter ind i anden. Gnid anden godt med groft salt udvendig, du må gerne være gavmild. Steg den i ovnen på en rist i 5 timer ved 115 grader varmluft. Sæt gerne et stort ildfast
fad under, så du gemmer andefedtet enten til sovs eller til senere brug. Lad anden hvile i minimum 15 minutter, og lad den helst køle helt af, før du anretter salaten. Det kan derfor være en god idé at lave den dagen før.

3
Færdig

OG

Rist valnødderne på en varm pande med flydende honning, kanel og salt. Rist, til de bliver sprøde og gyldne, tag dem af panden og læg dem på bagepapir, så de kan køle af. Snit det røde spidskål helt
tyndt på et mandolinjern. Kom det i en skål, drys med groft salt, og kram kålen med hænderne, til det begynder at væske. Stil til side.

4
Færdig

OG

Pres saften fra to af appelsinerne ned i en skål, og bland saften med hvidvinseddike og olivenolie. Smag til med salt, peber og evt. lidt fintrevet appelsinskal. Hæld appelsindressingen over kålen, og rør rundt.

5
Færdig

OG

De to resterende appelsiner skæres ud i fileter og blandes i salaten. Start med at skære top og bund af appelsinerne, fjern skrællen med en lille skarp kniv, og skær derefter fileter. Kassér resten.

6
Færdig

OG

Hak persille godt, og vend det i salaten. Pil kødet fra den afkølede and i strimler, og kom halvdelen af det ned i skålen med kål, persille og appelsiner. Krydr med salt og peber.

7
Færdig

TIL SIDST

Anret salaten på et stort fad og supplér gerne med brombær og mere and. Servér straks.

previous
RØDBEDESALAT MED APPELSIN, GEDEOST OG VALNØDDER
next
ASIATISKINSPIRERET AGURKESALAT MED RØDLØG OG DILD

Add Your Comment