AND | |
and på ca. 3 kg. 1 | |
rødløg 2 | |
Smør til stegning | |
æbler 2 | |
pose svesker 1 | |
Masser af groft salt | |
TIL SALATEN | |
valnødder 75 g | |
flydende honning 2 spsk. | |
kanel 1,5 tsk. | |
groft salt 1 tsk. | |
rød spidskål 1 | |
Lidt groft salt | |
appelsiner 4 | |
hvidvinseddike 3 spsk. | |
olivenolie 3 spsk. | |
bredbladet persille 1 lille bundt | |
bakke brombær 1 | |
Sort peber |
Der er dømt jul og hygge over middagsbordet med denne farverige julesalat. Jeg vil helt klart anbefale dig at lave den af resterne fra juleanden, men den er også værd at langtidsstege en hel and for. And er min mands livret, så vi laver det et par gange om året herhjemme, og jeg har derfor tit rester af kold and i køleskabet. Salaten smager rigtig godt og har masser af smag af appelsin og et lille strejf af kanel fra de ristede valnødder.
1 Færdig | FØRSTTænd ovnen på 115 grader varmluft. Rens anden, og skyl den med koldt vand. Dup den tør med køkkenrulle. Kom godt med groft salt ind i den. |
2 Færdig | DEREFTERSkær rødløg ud i kvarte, og steg dem i masser af smør på en varm pande. Skær æblerne ud i både, og bland dem med rødløgene på panden. Efter et par minutter tilsættes sveskerne. Lad blandingen |
3 Færdig | OGRist valnødderne på en varm pande med flydende honning, kanel og salt. Rist, til de bliver sprøde og gyldne, tag dem af panden og læg dem på bagepapir, så de kan køle af. Snit det røde spidskål helt |
4 Færdig | OGPres saften fra to af appelsinerne ned i en skål, og bland saften med hvidvinseddike og olivenolie. Smag til med salt, peber og evt. lidt fintrevet appelsinskal. Hæld appelsindressingen over kålen, og rør rundt. |
5 Færdig | OGDe to resterende appelsiner skæres ud i fileter og blandes i salaten. Start med at skære top og bund af appelsinerne, fjern skrællen med en lille skarp kniv, og skær derefter fileter. Kassér resten. |
6 Færdig | OGHak persille godt, og vend det i salaten. Pil kødet fra den afkølede and i strimler, og kom halvdelen af det ned i skålen med kål, persille og appelsiner. Krydr med salt og peber. |
7 Færdig | TIL SIDSTAnret salaten på et stort fad og supplér gerne med brombær og mere and. Servér straks. |