• Home
  • Grønt
  • Ristede grøntsager og hvide bønner med svinekød og pølse
Ristede grøntsager og hvide bønner med svinekød og pølse

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Løgpuré
3 kopper hvide løg i tern
Hønsefond efter behov
Salt og peber
Selleripuré
1 1⁄4 dl løg, i store terninger
1 1⁄4 dl skalotteløg, i skiver
1 1⁄4 dl porrer, i strimler
3⁄4 dl selleri, skåret i tern
2 fed hvidløg, skåret i skiver
6 1⁄4 dl selleri, skrællet og skåret i tern
3⁄4 dl hvidvin
6 1⁄4 dl grøntsagsbouillon
1⁄4 dl olivenolie
Citronsaft
Salt og peber
Heirloombønner
2 spsk olivenolie
1 skalotteløg, hakket
5 dl Yellow Eye eller hvide bønner, kogte
2 1⁄2 dl grøntsagsbouillon
1⁄2 dl hønsefond
1⁄2 dl løgpuré
1 spsk smør
1 spsk citronsaft
4 toulouse svinepølser
Salt og peber
Rodfrugter
2 spsk olivenolie
4 mediumstørrelse jordskokker, skrubber
1 pastinak, skrællet og skåret i tern
1 spsk persille, hakket
Salt
Svinekød
4 stykker flæsk a 60 g, kogt, indtil de er møre
2 1⁄2 dl selleripuré
1 1⁄4 dl rasp, ristet

Ristede grøntsager og hvide bønner med svinekød og pølse

Af: Michael Anthony / Foto: Danny Christensen

Sådan gør du

1
Færdig

Løgpuré

1. I en mellemstor sauterpande over medium varme sauterer du løgene i lidt olivenolie, indtil de er møre. Det tager cirka 10-15 minutter.

2. Kom løgene i en blender, tilsæt hønsefond, og blend, indtil det er lindt.

3. Smag til med salt og peber. Stil til side indtil servering.

2
Færdig

Selleripuré

1. I en lille sauterpande bruner du løg, skalotteløg, porre, 3⁄4 deciliter selleri og hvidløg med salt og olivenolie over medium varme. Steg, indtil alle grøntsagerne er møre – det tager cirka 10 minutter.

2. Tilsæt 6 1⁄2 deciliter selleri og krydderierne, og steg i yderligere 5 minutter.

3. Tilsæt hvidvin, og lad blandingen simre i 10 minutter.

4. Dæk med grøntsagsbouillonen, og lad det simre cirka 30 minutter, eller indtil sellerien er mør.

5. Put blandingen i en blender, og hæld langsomt olivenolie på, mens du blender. Si gennem en finmasket si.

6. Smag til med salt, hvid peber og citronsaft.

3
Færdig

Heirloombønner

1. Brun skalotteløgene i olivenolie. Tilføj bønner, grøntsagsbouillon og hønsefond, og lad det simre.

2. Vend løgpuré og koldt smør i. Krydr med salt, peber og citronsaft.

3. Grill svinekødspølserne, skær dem i stykker, og bland dem med bønnerne. Anret bønnerne i 4 skåle.

4
Færdig

Rodfrugter

1. Forvarm ovnen til 200 grader. Vend jordskokkerne i 1 spiseskefuld olivenolie og salt. Steg, indtil de er møre – det tager cirka 25-35 minutter. Køl ned, og skær jordskokkerne i små tern.

2. Mens jordskokkerne steger færdig, sauterer du pastinakken i den resterende olie med lidt salt, indtil den er mør. Det tager cirka 5 minutter.

3. Bland jordskokker, pastinak og persille i en skål, og hæld det over bønnerne.

5
Færdig

Svinekød

1. Brun hvert stykke kogt svinekød på en varm grill.

2. Anbring et stykke kød øverst på hver tallerken.

3. Varm selleripuréen, og pynt tallerkenerne med den. Afslut med rasp på toppen.

previous
Svinekød med æbler, pekannødder og pastinakker
next
Chokolademousse

Add Your Comment