¼ knoldselleri | |
1 portobellosvamp | |
2 dl risottoris | |
½ skalotteløg | |
1 fed hvidløg | |
2 spsk olie | |
2 dl hvidvin | |
1 terning grøntsagsbouillon | |
5-6 dl vand | |
50 g parmesan | |
1 pære | |
50 g hasselnødder | |
5 kviste timian | |
2 kviste kørvel | |
1 ½ tsk salt | |
½ tsk peber |
1 Færdig | FørstHak løg, hvidløg og timian fint. Skræl og hak selleri. Skær portobellosvampen i tern. Opløs bouillonterningen i kogende vand. |
2 Færdig | DerefterSvits selleri og svampe i 1 spsk. olie i en gryde i 2 minutter. Kom det i en skål. |
3 Færdig | OgSvits løg, hvidløg og timian i gryden med 1 spsk. olie i 2 minutter. Kom ris i gryden. Steg under omrøring i 3 minutter. Hæld hvidvin ved. Lad det simre 1-2 minutter, til alkoholen er fordampet. Rør rundt imens. |
4 Færdig | OgTilsæt bouillon, cirka 2 dl ad gangen. Risene skal opsuge al væden. Det tager cirka 25 minutter. Rør jævnligt. Smag jævnligt på risottoen. Måske kan du lide den med lidt mere bid? |
5 Færdig | OgTilsæt de stegte selleri og svampe. Rør rundt. Riv parmesanen, og vend den i risottoen. Smag til med salt og peber. |
6 Færdig | Til sidstRist hasselnødderne cirka 4 minutter på en tør pande ved middel varme, til de er gyldne. Hak dem groft. Snit pæren i tynde både. Hak kørvel. Anret risottoen. Pynt med pære, nødder og kørvel. |