Grøden | |
100 g grødris | |
0,75 l sødmælk | |
½ tsk salt | |
Estragonsukker | |
½ bundt frisk estragon | |
200 g rørsukker | |
Ristede hasselnødder | |
100 g hasselnødder | |
Toppings | |
1 grofthakket pære |
1 Færdig | GrødenBland alle ingredienser i en tykbundet gryde, og kog op ved svag varme. Rør jævnligt i gryden, så mælken og risene ikke brænder på. Når risene er møre, men stadigvæk har en lille smule bid, er grøden færdig. Smag til med salt og server straks. |
2 Færdig | EstragonsukkerSkyl den friske estragon, og dup den tør med et viskestykke. Blend sammen med rørsukker. Det holder sig i et par dage i køleskabet. |
3 Færdig | Ristede hasselnødderTørrist hasselnødderne på en pande ved middel varme, indtil de bliver gyldenbrune. |
4 Færdig | ServeringTop grøden med estragon, frisk pære og hasselnødder. |