1 dl vand | |
100 g grødris | |
7 dl sødmælk | |
1 stk. vaniljestang (i den bedste kvalitet, du kan finde. fx polynesisk eller brug 2 stk bourbon) | |
Ca. 3 spsk. sukker | |
100 g hakkede smuttede mandler (gerne spanske) | |
5 dl piskefløde |
Begynd dagen før med at koge risengrød. Kirsebærsaucen kan med fordel laves flere dage i forvejen.
1 Færdig | FØRSTTilberedning: Kog vandet op i en tykbundet gryde. Kom |
2 Færdig | DEREFTERSluk for blusset og lad risen trække færdig i ca. 20 minutter under låg. Kom grøden i en skål og drys sukker over (så trækker risengrøden ikke skind og sukkeret søder risalamanden). Dæk til med film og sæt på køl i minimum 3 timer eller natten over. |
3 Færdig | OGBag de smuttede mandler i ovnen ved 150 grader i 6-7 minutter. De skal ikke have en ristet smag, men kun varmes godt igennem. Det gør dem nemlig ekstra sprøde. Hak mandlerne fint. |
4 Færdig | TIL SIDSTAnretning: Fjern vaniljestangen fra den afkølede grød og bland mandlerne i. Pisk fløden til let skum. Det er meget vigtigt, at den ikke overpiskes. Vend fløden forsigtigt i grøden. |