# × luk
Risalamande

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 dl vand
100 g grødris
7 dl sødmælk
1 stk. vaniljestang (i den bedste kvalitet, du kan finde. fx polynesisk eller brug 2 stk bourbon)
Ca. 3 spsk. sukker
100 g hakkede smuttede mandler (gerne spanske)
5 dl piskefløde

Risalamande

Af: Adam Aamann / Foto: PR

Begynd dagen før med at koge risengrød. Kirsebærsaucen kan med fordel laves flere dage i forvejen.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Tilberedning: Kog vandet op i en tykbundet gryde. Kom
risene i det kogende vand, og kog i et par minutter, imens du rører. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom både korn og den hele vaniljestang i gryden. Tilsæt mælk og bring det i kog under omrøring. Kog grøden ved svag varme og under låg ca. 35 minutter. Rør i gryden med jævne mellemrum.

2
Færdig

DEREFTER

Sluk for blusset og lad risen trække færdig i ca. 20 minutter under låg. Kom grøden i en skål og drys sukker over (så trækker risengrøden ikke skind og sukkeret søder risalamanden). Dæk til med film og sæt på køl i minimum 3 timer eller natten over.

3
Færdig

OG

Bag de smuttede mandler i ovnen ved 150 grader i 6-7 minutter. De skal ikke have en ristet smag, men kun varmes godt igennem. Det gør dem nemlig ekstra sprøde. Hak mandlerne fint.

4
Færdig

TIL SIDST

Anretning: Fjern vaniljestangen fra den afkølede grød og bland mandlerne i. Pisk fløden til let skum. Det er meget vigtigt, at den ikke overpiskes. Vend fløden forsigtigt i grøden.

previous
Aamanns kirsebærsauce
next
Aamanns leverpostej

Add Your Comment