# × luk
  • Home
  • Bagværk
  • Risalamande på mandelmazarin med kirsebærsorbet
Risalamande på mandelmazarin med kirsebærsorbet

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Risalamande
600 g sødmælk
100 g grødris
½ vaniljestang
Lidt salt
50 g mandelflager
25 g flormelis
500 g fløde
3 blade gelatine
Mazarin
180 g smør, usaltet
80 g sukker
250 g marcipan
200 g hele æg, pasteuriserede
Sorbet
4 dl kirsebærsaft
Evt. kirsebærlikør
2 tsk glukose
150 g sukker
Saft fra ½ citron
1 blad gelatine
Gelé
4 dl kirsebærsaft
4 blade gelatine
100 g sukker
Pynt
Frysetørrede kirsebær til støv
Syltede kirsebær

Risalamande på mandelmazarin med kirsebærsorbet

Af: Jacob Ernst fra bogen 'Private Dining' / Foto: Lars Ranek

Sådan gør du

1
Færdig

Dagen før

Tilbered grød til en portion risalamande: Kog mælken op og tilsæt lidt salt og vanilje. Hæld risen i en ildfast skål og hæld mælken over. Dæk skålen med bagepapir og folie. Sæt den i en varm ovn ved 120 grader i ca. 1 time – rør i grøden ind i mellem og lad den trække færdig.

Bag mazarinbund: Sørg for, at smørret har stuetemperatur, og rør det sammen med sukker og marcipan til en ensartet masse.

Tilsæt æg lidt ad gangen – massen skal fremstå homogen og glat. Beklæd en bageform, gerne aflang, med bagepapir og smør massen ud på papiret. Bages ved 175 grader i cirka 15 minutter, til den er gylden og fast, men ikke hård. Lad afkøle.

Kør isen på maskine: Saft, sukker, glukose og evt. likør koges op, og den udblødte husblas røres i. Sigt lagen og kør den på en ismaskine.

2
Færdig

Næste dag

Risalamandekage: Mazarinbunden skæres ud og lægges i en bageform beklædt med film. Udblød gelatinen i koldt vand. Pisk fløden let og rist mandelflagerne let i ovnen ved svag varme – de skal kun lige antage et let gyldent skær. Vend rismassen med lidt flormelis, de varme mandler og lidt af piskefløden, smelt gelatinen i en gryde og vend den i rismassen. Vend derefter den resterende fløde i.

Risalamanden hældes over mazarinbunden og presses ned i formen, så overfladen fremstår plan og glat. Lad kagen afkøle helt.

Saften til gelé koges op med sukker og smages evt. til med lidt likør. Gelatinen lægges i koldt vand, udblødes og smeltes herefter i kirsebærsaften. Når kagen er kold, og geléen er næsten kold, men ikke stiv, hældes den forsigtigt ud over risalamandekagen, der nu er klar til at skære. Der kan pyntes med syltede kirsebær og mandelflager.

Alternativ: Køb en god kirsebæris eller en is med mandler.

kammusling
previous
Sprød rulle med kammuslinger
rimmet laks
next
Rimmet laks med grillkant og asparges

Add Your Comment