Risala(jule)mande(n)

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

3 dl vand
180 g grødris
1 l letmælk
¼ tsk groft salt
3-4 spsk kirsebærsauce
Mandelstykker

Risala(jule)mande(n)

Tekst og foto: Ida Skivenes

Har du nogensinde tænkt på, hvor meget sjovere dit barn vil synes, det er at spise, hvis du pakker det hele lidt festligt ind? Ida Skivenes har kreeret en ret, der gør julen endnu sjovere og hyggeligere for de mindste.

Ida Skivenes er en norsk madentusiast, -kunstner og -blogger, der bor i Oslo. Hendes mad har sundhed, kreativitet og humør som omdrejningspunkt, og du kan enten følge hende på idafrosk.com eller på hendes Instagram, hvor hendes brugernavn er idafrosk.com. Vi anbefaler, at du gør det. Det er både sjovt og forfriskende.

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i cirka 2 minutter.

2
Færdig

Derefter

Tilsæt nu mælken, og bring blandingen i kog. Kog grøden ved svag varme – stadig under omrøring – i 10 minutter.

3
Færdig

Og

Læg låg på, og kog i 25 minutter, mens du ofte rører i grøden. Hvis grøden virker tynd, så kog den i yderligere 5 minutter – uden låg.

4
Færdig

Og

Smag til med salt.

5
Færdig

Og

Brug en teske til at lægge kirsebærsaucen ud som julemandens hue øverst på tallerkenen. Fisk et par kirsebær op, og placér dem nederst på huen.

6
Færdig

Og

Fordel nu risengrøden som huekant, kvast og julemandens skæg.

7
Færdig

Til sidst

Brug mandelstykkerne som øjne og næse.

previous
Butaniku no geki kara shi age
next
Tarttatin med cremefraiche-parfait

Add Your Comment