3 dl vand | |
180 g grødris | |
1 l letmælk | |
¼ tsk groft salt | |
3-4 spsk kirsebærsauce | |
Mandelstykker |
Har du nogensinde tænkt på, hvor meget sjovere dit barn vil synes, det er at spise, hvis du pakker det hele lidt festligt ind? Ida Skivenes har kreeret en ret, der gør julen endnu sjovere og hyggeligere for de mindste.
Ida Skivenes er en norsk madentusiast, -kunstner og -blogger, der bor i Oslo. Hendes mad har sundhed, kreativitet og humør som omdrejningspunkt, og du kan enten følge hende på idafrosk.com eller på hendes Instagram, hvor hendes brugernavn er idafrosk.com. Vi anbefaler, at du gør det. Det er både sjovt og forfriskende.
1 Færdig | FørstBring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i cirka 2 minutter. |
2 Færdig | DerefterTilsæt nu mælken, og bring blandingen i kog. Kog grøden ved svag varme – stadig under omrøring – i 10 minutter. |
3 Færdig | OgLæg låg på, og kog i 25 minutter, mens du ofte rører i grøden. Hvis grøden virker tynd, så kog den i yderligere 5 minutter – uden låg. |
4 Færdig | OgSmag til med salt. |
5 Færdig | OgBrug en teske til at lægge kirsebærsaucen ud som julemandens hue øverst på tallerkenen. Fisk et par kirsebær op, og placér dem nederst på huen. |
6 Færdig | OgFordel nu risengrøden som huekant, kvast og julemandens skæg. |
7 Færdig | Til sidstBrug mandelstykkerne som øjne og næse. |