400 g laksefilet, gerne stykket ved hovedet | |
Fennikelfrø, koriander og rosa peber, blandet | |
Flagesalt og sukker | |
2 hvide asparges | |
2 grønne asparges | |
Dild | |
Rogn fra ørred eller stenbider - eller kaviar |
1 Færdig | FørstLaksen befris for skind og drysses let med salt, sukker og lidt frisk peber. Lad den trække et par timer på køl. |
2 Færdig | DerefterSæt derefter laksen på en meget varm pande og vend den hurtigt på alle sider. Krydderierne stødes med en morter og drysses jævnt ud på et stykke film. Læg laksen på og tril den rund i blandingen, rul stramt op og læg den på køl. Asparges vaskes – de hvide skrælles. Skær hovederne af og blanchér dem i kogende vand tilsat salt. Lad dem køle af i koldt vand. |
3 Færdig | OgAspargesstænglerne rives til tynde bånd på et mandolinjern, drysses med flagesalt, frisk peber og lidt plukket dild. |
4 Færdig | Til sidstSkær laksen ud i tykke skiver og dekorer med rogn og aspargessalat. |