Ris | |
2-3 dl jasminris | |
salt | |
2 spsk. eddike, gerne risvins- eller hvidvinseddike | |
2 tsk. sukker | |
Kinakål | |
1/2 hoved kinakål | |
lidt olie til stegning | |
salt | |
sesamfrø | |
Kimchimayo | |
2 spsk. finthakket kimchi | |
2 - 3 spsk. mayonnaise | |
evt. salt | |
Rejer | |
10 - 12 store rejer af god kvalitet, uden skal | |
1 dl hvedemel | |
1 ½ dl iskoldt danskvand | |
4 -5 pankorasp | |
rigelig olie til stegning, fx solsikke- eller vindruekerneolie | |
salt | |
GRØNT | |
3 fintsnittede forårsløg | |
1 avocado (i skiver) | |
2 - 3 skoleagurker |
O.k., det her er for alvor snask og ballade. Erstat evt. de hvide ris med fuldkorn. Eller erstat halvdelen af de hvide ris med revet blomkål – hvis retten er for snasket til dig.
1 Færdig | |
2 Færdig | FØRSTRis. |
3 Færdig | DEREFTERKinakål. |
4 Færdig | OGKimchimayo. |
5 Færdig | OGRejer. |
6 Færdig | TIL SIDSTAnret ris i store skåle. Top med kinakål, forårsløg, avocado og agurk. Læg rejer på og top med kimchimayo. Servér straks med limeskiver til. |