Ricebowl med sprøde rejer og kimchimayo

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Ris
2-3 dl jasminris
salt
2 spsk. eddike, gerne risvins- eller hvidvinseddike
2 tsk. sukker
Kinakål
1/2 hoved kinakål
lidt olie til stegning
salt
sesamfrø
Kimchimayo
2 spsk. finthakket kimchi
2 - 3 spsk. mayonnaise
evt. salt
Rejer
10 - 12 store rejer af god kvalitet, uden skal
1 dl hvedemel
1 ½ dl iskoldt danskvand
4 -5 pankorasp
rigelig olie til stegning, fx solsikke- eller vindruekerneolie
salt
GRØNT
3 fintsnittede forårsløg
1 avocado (i skiver)
2 - 3 skoleagurker

Ricebowl med sprøde rejer og kimchimayo

Af: Louisa Lorang / Fra: Asian Style / Foto: Ander Schønnemann

O.k., det her er for alvor snask og ballade. Erstat evt. de hvide ris med fuldkorn. Eller erstat halvdelen af de hvide ris med revet blomkål – hvis retten er for snasket til dig.

Sådan gør du

1
Færdig
2
Færdig

FØRST

Ris.
Kog ris efter anvisningen. Rør de kogte, varme ris
med salt, eddike og sukker

3
Færdig

DEREFTER

Kinakål.
Steg kinakål i lidt olie på en stor, varm pande i ½ minut. Kom ½ dl kogende vand på og dampsteg i yderligere ½ minut. Krydr med salt og sesamfrø.

4
Færdig

OG

Kimchimayo.
Rør kimchi med mayonnaise. Smag til med salt efter behov.

5
Færdig

OG

Rejer.
Fjern eventuelle tarme fra rejerne. Rør mel og vand sammen til en dej. Vend rejerne i dejen og derefter i panko. Steg rejerne sprøde og gyldne i rigelig varm olie i en stor, dyb pande. Drys med salt.

6
Færdig

TIL SIDST

Anret ris i store skåle. Top med kinakål, forårsløg, avocado og agurk. Læg rejer på og top med kimchimayo. Servér straks med limeskiver til.
TIP Brug kimchimayo til ALT! I sandwich, i bao, til skaldyr, i burgere. Du bliver så glad.

previous
Wontons i chilisauce
next
Asian style kødboller

Add Your Comment