Ribbensteg

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

800 g ribbensteg med ridset svær
Salt og friskkværnet peber
2 laurbærblade
6 hele nelliker
8 skiver rugbrød
8 spsk rysteribs
8 spsk agurkesalat

Ribbensteg

Fra bogen 'Smørrebrød' af Adam Aamann

Der er en del fedt mellem kødlagene på en ribbensteg, og det gør den til det perfekte match med ribs og syltede agurker. Denne opskrift har en perfekt balance mellem de forskellige smage. Et glas øl til vil ikke skade.

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Forvarm ovnen til 200 grader. Tjek at sværen er ridset helt igennem fedtet, og gnid den ind i salt og peber.

2
Færdig

Derefter

Læg stegen i en lille bradepande, og stik halve laurbærblade og nelliker ned i sværen. Steg den i ca. 1 time, kernetemperaturen skal være 58 grader, ellers steg den lidt længere.

3
Færdig

Til sidst

Tag den ud af ovnen, og lad den hvile i 15 minutter. Skær den i skiver, og læg to skiver på hver skive brød. Kom rysteribs og agurkesalat ovenpå, drys med peber, og servér straks.

previous
Fjordrejer på surdejsbrød
next
Malt-rugbrød

Add Your Comment