½ græskar, fx hokkaido eller butternut | |
Olivenolie | |
1 lille løg | |
1 fed hvidløg | |
Olie eller smør til stegning | |
125 g ricotta | |
1 æg | |
200 g smør | |
1 bundt salvie | |
2 spsk pinjekerner | |
Lidt pecorino, revet eller i flager | |
Salt, peber | |
Pastadej | |
500 g Typo 00-mel | |
Et nip salt | |
4 æggeblommer | |
4 æg | |
2 spsk olivenolie | |
1-2 spsk vand |
1 Færdig | FørstStart med at halvere græskarret, og fjern indmaden med en ske. Dryp med olivenolie, og steg græskarret mørt i ovnen ved 200 grader i cirka 45 minutter. Afkøl, og skrab nu græskarkødet ud med en ske. Du skal bruge cirka 250 gram. Kassér skrællen. |
2 Færdig | DerefterPil og hak løg og hvidløg, og sauter begge dele i olie eller smør i en lille gryde, til løgene er klare. Kom dem i en skål, og bland med det bløde græskarkød, ricotta, salt og peber. |
3 Færdig | OgDrys nu lidt mel på bordet, og læg et lag udrullet pastadej på det. Fordel en spiseskefuld fyld rundt omkring på dejen, så der er god plads imellem. Pensl med lidt pisket æg rundt omkring fyldet, og læg så endnu et lag pasta på. Tryk dejen ned omkring fyldet. Gerne med en lille rund udstikker eller et shotglas for at få en pæn form, eller skær dem ud i firkanter med en kniv eller en kage- eller raviolispore. |
4 Færdig | OgBrun smørret i en gryde, og tilsæt salvie. Tag gryden af varmen. |
5 Færdig | Til sidstKog raviolierne i cirka 3 minutter i rigelige mængder saltet vand, dryp af, og server med den brunede smørsauce med salvie. Drys med ristede pinjekerner og pecorino ved servering. Tip: Kom raviolifyldet i en sprøjtepose. Det gør det nemmere at fordele det på pastaen. |