DEJ | |
125 g koldt smør | |
200 g hvedemel | |
50 g mandelmel | |
100 g flormelis | |
1 æg | |
RABARBER | |
400 g rabarber | |
½ vaniljestang, kornene heraf | |
1 dl sukker | |
MARENGS | |
3 æggehvider (eller 2 bægre pasteuriserede æggehvider) | |
200 g flormelis |
Rabarber er en helt vidunderlig grøntsag at have i sommerhushaven. Den kommer troligt op hvert år, uden at man skal gøre noget. Jeg elsker denne tærte, der er en opdatering af den kendte tarte au citron, hvor citroncremen er udskiftet med syrlig rabarber.
1 Færdig | FØRSTSkær smørret i mindre tern, og kom det i en foodprocessor med hvedemel, mandelmel, flormelis og æg. Kør det til en fast masse, og form den til en kugle. Alternativt kan du smuldre det sammen i en skål med hænderne. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og kom den på køl. |
2 Færdig | DEREFTERSkær blad og bund af rabarberstænglerne, og skyl dem. Beklæd et ovnfast fad med bagepapir, og læg de hele rabarberstængler i. Flæk den halve vaniljestang og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med sukker, og drys blandingen over rabarberne. Tænd ovnen på 200 °C. Bag rabarberne i ca. 20 minutter, til de er møre. |
3 Færdig | OGSmør en tærteform, og beklæd den med dejen. Er den blevet for stiv på køl, så lad den temperere lidt. Prik dejen i formen med en gaffel. Tag rabarberne ud af ovnen. Skru ovnen ned på 175 °C, og bag tærtedejen i ca. 20 minutter, til den begynder at blive lysebrun. |
4 Færdig | OGLad den bagte tærtedej køle af, før rabarberstænglerne placeres på den. Skær dem til efter din form. |
5 Færdig | OGPisk æggehviderne stive. Tilsæt flormelis, og pisk i 3-4 minutter, til du har en lækker marengs. Fordel marengsen over tærten – evt. i en sprøjtepose med stjernetylle. |
6 Færdig | TIL SIDSTFind en gasbrænder eller tænd ovnen på grill, og giv tærten en omgang ild eller heftig varme, så marengsen bliver let brændt. Så er kagen klar til servering. |