Rabarbertærte med marengslåg

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

DEJ
125 g koldt smør
200 g hvedemel
50 g mandelmel
100 g flormelis
1 æg
RABARBER
400 g rabarber
½ vaniljestang, kornene heraf
1 dl sukker
MARENGS
3 æggehvider (eller 2 bægre pasteuriserede æggehvider)
200 g flormelis

Rabarbertærte med marengslåg

Af: Mette Mølbak / Foto: Line Thit Klein

Rabarber er en helt vidunderlig grøntsag at have i sommerhushaven. Den kommer troligt op hvert år, uden at man skal gøre noget. Jeg elsker denne tærte, der er en opdatering af den kendte tarte au citron, hvor citroncremen er udskiftet med syrlig rabarber.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Skær smørret i mindre tern, og kom det i en foodprocessor med hvedemel, mandelmel, flormelis og æg. Kør det til en fast masse, og form den til en kugle. Alternativt kan du smuldre det sammen i en skål med hænderne. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og kom den på køl.

2
Færdig

DEREFTER

Skær blad og bund af rabarberstænglerne, og skyl dem. Beklæd et ovnfast fad med bagepapir, og læg de hele rabarberstængler i. Flæk den halve vaniljestang og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med sukker, og drys blandingen over rabarberne. Tænd ovnen på 200 °C. Bag rabarberne i ca. 20 minutter, til de er møre.

3
Færdig

OG

Smør en tærteform, og beklæd den med dejen. Er den blevet for stiv på køl, så lad den temperere lidt. Prik dejen i formen med en gaffel. Tag rabarberne ud af ovnen. Skru ovnen ned på 175 °C, og bag tærtedejen i ca. 20 minutter, til den begynder at blive lysebrun.

4
Færdig

OG

Lad den bagte tærtedej køle af, før rabarberstænglerne placeres på den. Skær dem til efter din form.

5
Færdig

OG

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt flormelis, og pisk i 3-4 minutter, til du har en lækker marengs. Fordel marengsen over tærten – evt. i en sprøjtepose med stjernetylle.

6
Færdig

TIL SIDST

Find en gasbrænder eller tænd ovnen på grill, og giv tærten en omgang ild eller heftig varme, så marengsen bliver let brændt. Så er kagen klar til servering.

previous
Porchetta med krydderurter og grillsalat
next
Bålmad: Tortilla med chorizo og frisk timian

Add Your Comment